Els santcugatencs De Riquer, Mengual, Cuyàs i el Club de Golf, guardonats amb la Creu de Sant Jordi


  • Comparteix:

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya

L'historiador Borja de Riquer, la nedadora Gemma Mengual, l'expresident de la Federació Catalana d'Atletisme Romà Cuyàs i el Club Golf Sant Cugat rebran la Creu de Sant Jordi pels mèrits en els seus àmbits d'actuació. El govern ha donat a conèixer els guardonats aquest dimarts al migdia.

Les raons per concedir les creus:

Borja de Riquer i Permanyer
Historiador. Per la rellevància dels seus estudis sobre el catalanisme polític i el franquisme, concretats en un seguit de treballs de referència per al coneixement i l’anàlisi de la nostra història recent. Ha participat com a expert en la comissió que va assessorar la Generalitat per aconseguir el retorn de la documentació de la Generalitat republicana i d’entitats i particulars catalans que es trobava a l'Arxiu de la Guerra Civil Espanyola de Salamanca.

Gemma Mengual Civil
Esportista. Per la seva dilatada trajectòria en la natació sincronitzada, esport que ha aconseguit popularitzar entre el gran públic. Extensament llorejada, al seu palmarès s’hi poden destacar 17 medalles d’or, 18 de plata i 12 de bronze, entre campionats del món, europeus i Jocs Olímpics. Ha participat en quatre olimpíades.

Romà Cuyàs Sol
Dirigent esportiu i promotor cultural. Pel seu paper rellevant en els àmbits de la cultura i l’esport, havent-se distingit com a editor i com a dirigent federatiu. Exercí com a comissari del Projecte Olímpic Barcelona 92 i com a membre del Comitè Executiu del COOB 92, i també va desplegar una intensa activitat al front de l’aleshores denominada Direcció General de Promoció Cultural, del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Club de Golf Sant Cugat
Pel seu paper en la difusió del golf i en la formació de jugadors d’alt nivell en aquest esport. Degà dels clubs de golf de Catalunya, va tenir el primer camp de 18 forats del país, que segueix en els seus terrenys originals del Vallès. Actualment compta amb més de 1.100 associats i amb una escola de formació amb un centenar d’alumnes.

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s'atorgui aquest guardó a alguna persona, ja sigui física o jurídica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.