L'Ajuntament i Foment formalitzen el traspàs de la gestió de tres vies que creuen la B-30 a Sant Cugat


  • Comparteix:

La signatura s'ha fet aquest dimarts

La signatura s'ha fet aquest dimarts

L'Ajuntament i Foment han signat aquest dimarts la cessió de la gestió de tres vies que creuen la B30 a Sant Cugat. Es tracta dels trams que passen per sota aquesta via a l'altura de Can Cabassa, el pont de l'avinguda de la Clota de Volpelleres i el pont de l'avinguda de Roquetes. La cessió no ha tingut cap cost i només afecta la gestió d'aquestes infraestructures, que continuen sent propietat del govern de l'Estat espanyol, qui n'assumeix el manteniment.

L'objectiu de l'Ajuntament és fomentar polítiques de mobilitat que millorin la connectivitat entre el nucli urbà i l'altra banda de l'autopista. Amb aquestes actuacions, el consistori vol facilitar el pas de bicicletes i vianants per aquests punts i promoure així una mobilitat més sostenible.

En els propers mesos està previst que s'adeqüi un carril bici i un pas per a vianants al pont de l'avinguda de la Clota per facilitar la connexió amb bicicleta i a peu entre el centre urbà i l'altra banda de la B30. Es tracta d'una actuació que forma part del pla de millora de Can Sant Joan, que inclou entre altres accions la construcció de 12 quilòmetres de carril bici. La voluntat del consistori també és fer, més endavant, una actuació similar al pont de l’avinguda de Roquetes.

L'Ajuntament també preveu construir una vorera i un carril bici al pas per sota la B30 a l'altura de Can Cabassa. De moment s'hi han instal·lat 10 punts de llum per millorar la il·luminació.

El ple va sol·licitar el desembre de 2015 la cessió de la gestió d'aquests trams d'acord amb la Llei de Carreteres que preveu que Foment entregui a les administracions locals trams de carreteres estatals que adquireixin la condició de vies urbanes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.