La xarxa local d'Escola Nova 21 de Sant Cugat es posa en marxa aquest dijous


  • Comparteix:

11 centres educatius de la ciutat forman part de la xarxa / Foto: Web Ajuntament / Lluís Llebot

11 centres educatius de la ciutat forman part de la xarxa / Foto: Web Ajuntament / Lluís Llebot

La xarxa d'innovació local d'Escola Nova 21 (EN21) comença a funcionar aquest dijous a Sant Cugat amb la primera trobada entre centres educatius i dinamitzadors. La xarxa està integrada per 11 centres públics i concertats de la ciutat que han adoptat el compromís de treballar competències i d'implantar noves pràctiques d'aprenentatge. L'Ajuntament lidera aquest projecte d'innovació educativa fruit de l'aliança amb Escola Nova 21, l'Institut de Ciències de l'Educació (ICE) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Diputació de Barcelona.

El programa, que s'allargarà tres anys i celebrarà trobades trimestrals, vol sumar els esforços de les escoles, les institucions i les persones amb l'objectiu de reflexionar sobre la necessitat i el sentit del canvi en l'educació, posant sobre la taula quins són els reptes globals del segle XXI, quins desafiaments es trobarà un infant al llarg de la seva vida i, en definitiva, reflexionar sobre què ha d'aportar l'escola a la vida d'una persona.

L'Ajuntament ha contractat dos experts de l'ICE per posar-se al capdavant de la xarxa, un espai d'acompanyament, orientació i impuls dels centre educatius cap a aquest nou paradigma educatiu. La xarxa aportarà mecanismes de reflexió conjunta, formació i metodologia contrastada per assolir els objectius de cada centre. Ho explica la regidora d'Educació i Família, Esther Salat.

Esther Salat

És un espai per reflexionar i compartir bones pràctiques. El coneixement de com ha de ser l'educació o què és el millor no és a un llibre, sinó que ja s'està fent a les escoles. És compartir aquestes bones pràctiques, reflexionar-les, fonamentar-les i transmetre-les o integrar-les a més centres.


Segons la titular d'Educació, aquest programa comença a 11 centres de la ciutat i la idea és que a partir d'aquí es pugui estendre a altres escoles i instituts del municipi.

Esther Salat

El coneixement que generi la xarxa d'innovació de Sant Cugat s'ha de poder estendre a la resta de centres i a les polítiques educatives que ofereix l'Ajuntament, que també aniran aliniades amb aquesta nova concepció de l'educació.


Aquesta xarxa forma part de les 31 Xarxes Locals impulsades per la Diputació de Barcelona, que neixen amb la voluntat de poder donar resposta als 265 centres de la demarcació de Barcelona que s'han adherit al programa Escola Nova 21 i amb el compromís dels 119 ajuntaments corresponents, que donaran suport al canvi educatiu.

Centres que formen part de la xarxa local
Els centres que formen part de la xarxa d'innovació local a Sant Cugat són les escoles Collserola, la Floresta, l'Olivera, Pi d'en Xandri, Pins del Vallès, el Thau, el Turó de Can Mates, Avenç, Pureza de María i els instituts Arnau Cadell i Pla i Farreras.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.