El govern vol ampliar fins al 70% les bonificacions en les quotes d'escola bressol per al nou curs


  • Comparteix:

Les escoles bressol registren la bonificació més substancial / Foto: Sant Cugat.cat

Les escoles bressol registren la bonificació més substancial / Foto: Sant Cugat.cat

L'equip de govern proposa per al proper curs escolar una tarifació social en els preus públics dels centres municipals que amplia les bonificacions en l'escola bressol del 37% màxim actual al 70%. L'aportació per a les ajudes per a l'escola bressol, l'Escola de Música-Conservatori i l'Escola d'Art creixerà més d'un 100% i arribaria als 130.000 euros. La proposta, que es presentarà al ple de dilluns, vol universalitzar l'accés als serveis educatius i obrir els descomptes a les famílies amb renda mitjana perquè no passin per serveis socials.

El futur model manté les bonificacions màximes del 32% i el 50%, respectivament, per a l'Escola de Música-Conservatori i per a l'Escola d'Art. En l'últim centre, les ajudes augmenten en aplicar descomptes també en les despeses docents.

El canvi més substancial radica en la quota de l'escola bressol amb una reducció de fins al 70% per a les rendes més baixes. La regidora d'Educació i Família, Esther Salat, veu necessària la introducció d'aquests canvis.

Esther Salat

Es vol evitar que les famílies passin per Serveis Socials i també es vol obrir a famílies amb renda mitjana. Hem volgut fer una lògica molt progressiva.


Amb aquesta nova tarifació social, Salat també ha volgut desmuntar la idea que les escoles bressol municipals a Sant Cugat són molt cares.

Esther Salat

Sí que teníem un preu de referència però no és el que pagaven la majoria de les famílies. El preu inicial era molt car però un 80-90% de les famílies no el pagaven.


La taula tarifària de renda a bonificar estableix tres trams. Per exemple, en el cas d'una família amb tres membres amb els ingressos més baixos, un mes sencer d'escola bressol tindria una quota de 76,65 euros mensuals. En canvi, una unitat familiar que superi els 22.919 euros haurà de pagar 225,50 euros al mes. Salat també ha remarcat que les llars amb les rendes més minses poden bonificar el 100% de l'escola bressol.

Amb aquesta nova proposta de tarifació, el consistori duplicaria l'aportació econòmica dels 65.000 que s'han pressupostat aquest curs. En l'exercici d'aquest any, 120 alumnes s'han beneficiat de les bonificacions, 90 en escola bressol.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.