L'Ajuntament engega el projecte interactiu 'Sant Cugat Aprèn' per fomentar l'aprenentatge cooperatiu


  • Comparteix:

L'aplicació es posa en marxa amb quatre itineraris / Foto: Localpres

L'aplicació es posa en marxa amb quatre itineraris / Foto: Localpres

L'Ajuntament, amb la col·laboració de l'empresa Itinerarium, posa en marxa 'Sant Cugat Aprèn', un projecte educatiu interactiu que vol fomentar l'aprenentatge cooperatiu a través de l'entorn de la ciutat. Es tracta d'una aplicació per a telèfons mòbils que ha de servir com a eina d'innovació educativa a les escoles per impulsar l'aprenentatge amb les noves tecnologies. L'app té quatre itineraris predeterminats però l'objectiu és que alumnes i professors creïn les seves propostes.

Amb l'aplicació els estudiants poden treballar i aprendre a l'entorn de l'escola a partir de punts d'interès, rutes, jocs de pistes i jocs de preguntes. Com a punt de partida es poden utilitzar els itineraris que ja incorpora el projecte que treballen les matemàtiques, les formes geomètriques, una ruta modernista per Sant Cugat i una ruta per entendre com el municipi ha passat de vila rural a ciutat de serveis.

La regidora d'Educació i Família, Esther Salat, ha explicat que l'objectiu del programa és dotar els centre de metodologies i eines perquè els alumnes puguin aprendre d'una manera diferent.

Esther Salat

No és la típica audioguia. Busca que l'alumne sigui el protagonista, que posi una mirada observadora a l'entorn, crítica, que sigui capaç d'aplicar aquells continguts que ha après en una situació diferent.


A la segona etapa del projecte, es vol fomentar el desenvolupament de l'alumnat amb les noves tecnologies, usant programari obert per treballar continguts. La fita final és que es treballi de manera conjunta i col·laborativa.

Qualsevol ciutadà es pot descarregar i utilitzar l'aplicació, tot i que només els centres educatius podran crear itineraris. L'app està disponible per a mòbils iOS i Android.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.