Pèrits d'Hisenda troben cartes de Millet a Ferrovial on parla sobre l'adjudicació del PAV3 per 4 milions


  • Comparteix:

El pav 3 de la Rambla del Celler

El pav 3 de la Rambla del Celler

Els pèrits de l'Agència Tributària que estudien els comptes del Palau de la Música asseguren que entre les factures i arxius informàtics analitzats hi ha cartes de Fèlix Millet a l'exdirectiu de Ferrovial, Pedro Buenaventura, on, entre d'altres, li parlava de l'adjudicació a la constructora d'un pavelló esportiu a Sant Cugat (PAV3) la primavera del 2002 per un import de 4,1 milions. Els pèrits han ratificat aquest dijous que Ferrovial hauria pagat almenys 5,9 milions a CDC a través del Palau com a comissió irregular per adjudicar-se obres públiques. Això corrobora la versió de la fiscalia que la constructora pagava un 4% del preu d'adjudicació final de l'obra al Palau, que repartia un 2,5% al partit i un 1,5% a Millet i Montull.

La fiscalia, però, eleva l'import a 6,6 milions, perquè també té en compte el conveni entre la Fundació del Palau i la Fundació Trias Fargas i algunes factures no comptabilitzades pels pèrits.

Entre els arxius investigats, també hi ha documents similars amb les obres de la Línia 9 del Metro i la Ciutat de la Justícia de Barcelona. Posteriorment, hi havia documentació interna on es distribuïa un 4% d'aquestes adjudicacions en un 2,5% cap a CDC i un 1,5% cap a Millet i Montull, que alhora s'ho distribuïen en un 80% per l'expresident i un 20% per a la seva mà dreta. També van trobar papers anomenats 'factures convergents' que haurien servit per justificar sortides de diners de l'Orfeó cap al partit.

Els pèrits han desmentit així la declaració de l'exdirector general de Ferrovial, Pedro Buenaventura, que negava haver parlat amb Millet ni amb ningú de Sant Cugat sobre l'adjudicació del pav 3.

Pèrit d'hisenda

En aquest document Millet li anuncia a Bonaventura l'adjudicació d'una construcció d'un pavelló a Sant Cugat.


En total, els pèrits diuen que van pagar-se uns 3,7 milions en efectiu i uns 2,1 milions amb falses factures, 5,9 milions en total. La fiscalia eleva la xifra a 6,6 milions perquè inclou uns convenis entre la Fundació del Palau i la Trias Fargas, propera a CDC, a més de factures no analitzades pels pèrits. Els pèrits han reconegut que la relació entre el Palau i Carles Torrent, mort el 2005, era molt més sovintejada que amb Daniel Osàcar, ara encausat.

A preguntes de les defenses, els pèrits han admès que no van comprovar el preu final de les adjudicacions públiques ni si coincidien amb les anotacions del Palau. Tampoc no van comprovar si els suposats diners que Ferrovial donava al Palau en concepte de patrocinis eren justificats pel retorn que tenien en forma de publicitat, llotges i altres. En tot cas, han dit que la relació entre el Palau i Ferrovial no era convencional. El judici continuarà el 9 de maig amb més proves pericials.

Auditoria externa
El ple municipal va donar el vistiplau el mes passat en una sessió extraordinària que una auditoria externa revisi l'adjudicació de la construcció del PAV3 a Ferrovial, altres treballs públics de la mateixa constructora a Sant Cugat i l'adjudicació d'obres amb explotació de serveis a l'empresa Cintra, també vinculada a aquesta companyia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.