Millorar la zona de pícnic de la piscina, projecte més votat del procés de la lliure disposició de la Floresta


  • Comparteix:

La piscina de la Floresta veurà millores en les seves instal·lacions

La piscina de la Floresta veurà millores en les seves instal·lacions

Millorar la zona de pícnic de la piscina de la Floresta i adequar-ne l'entorn com a espai d'esbarjo és la proposta que ha rebut més vots en el procés per decidir la destinació de la lliure disposició d'aquest districte, dotada amb 80.000 euros. La iniciativa, pressupostada en 18.000 euros, ha obtingut 230 dels 456 vots del procés, xifra que suposa una participació del 12,17%. Si es compara amb el procés de l'any passat, la participació ha crescut 0,27 punts percentuals.

En total, han votat 456 persones, 290 de les quals ho han fet digitalment i 166 presencialment. Això vol dir que el procés d'enguany ha reunit 13 vots més. És un lleu increment que ha valorat el president del consell de barri, Ramon Piqué, que temia una participació més baixa arran dels processos participatius de Sant Cugat, en què cap projecte florestà va ser seleccionat.

Ramon Piqué

Els pressupostos participatius de Sant Cugat van deixar molt mal gust de boca al barri. Des d'aquest punt de vista estem contents. Els veïns volen participar.


La majoria dels projectes més votats són per a inversions, capítol proveït de 69.000 euros ja que 3.000 es gestionen des del Consell d'Infants. A banda de l'actuació a la piscina, en aquesta partida entren, per ordre de projectes més votats, crear un jardí medicinal (10.000 euros), material per al Casal de Joves (2.000 euros) i plantar arbres fruiters (15.000 euros). També s'inclou un equip de llum i micròfons (3.700 euros) i un mapa interactiu del districte (10.000 euros).

Amb els 10.300 euros restants no es pot incloure el projecte següent, la finestra a la sala d'actes del Centre Social (20.000 euros), per la qual cosa el consell haurà de decidir quines propostes afegir.

La partida d'ordinari, de 8.000 euros, inclou la campanya informativa de neteja de terrenys per reduir el risc d'incendi (750 euros), dinamitzar el Consell d'Infants (2.000 euros) i la campanya informativa per millorar el coneixement del senglar (6.000 euros). Malgrat superar el pressupost, el consell ajustarà el cost dels projectes per aconseguir que els tres tirin endavant.

Sobre el procés de la lliure disposició de 2016, Piqué ha exposat que els projectes guanyadors que depenen de l'Ajuntament 'van molt lents'.

Ramon Piqué

Si no hi ha una execució, es planteja el dubte de si això que fem serveix per alguna cosa.


La votació del procés de 2017 es va fer entre dilluns i diumenge de la setmana passada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.