De Riquer: 'Catalunya es manifesta com un país rebel quan veu que els seus drets són ignorats i trepitjats'


  • Comparteix:

Riqué recull el premi / Foto: Gencat

Riqué recull el premi / Foto: Gencat

L'historiador Borja de Riquer considera que Catalunya s'ha manifestat com un país 'rebel' quan ha vist els seus drets vulnerats tant als segles XIX i XX com al XXI. El santcugatenc ho ha dit aquest dimecres en nom dels guanyadors de la Creu de Sant Jordi d'enguany i ha subratllat 'l'actitud acollidora' del territori. De Riquer ha fet èmfasi en la importància de retenir el talent jove per garantir un bon relleu generacional. A banda de l'historiador, també han rebut insígnies els santcugatencs Gemma Mengual, l'expresident de la Federació Catalana d'Atletisme Romà Cuyàs i el Club Golf Sant Cugat.

De Riquer ha lamentat les dificultats a les quals s'ha enfrontat Catalunya, com la convivència amb 'un veí massa poderós i intervencionista', en referència a l'Estat espanyol.

Borja de Riquer

A una sèrie de dèficits estructurals hauríem d'afegir la convivència amb uns veïns massa poderosos. Catalunya s'ha manifestat com un país rebel quan els seus drets s'han vist vulnerats o trepitjats.


L'historiador ha posat de relleu el repte que suposa 'assolir unes institucions que responguin als desitjos i voluntats de la majoria de catalans', que no esdevinguin un obstacle a les necessitats socials. El santcugatenc ha reconegut que la majoria dels premiats en la vetllada són d'una generació que, malgrat etapes polítiques difícils, ha pogut viure 'moments de prosperitat i de plena ocupació'. Es tracta d'una situació que, assegura, contrasta amb la dels joves de l'actualitat.

El govern ha concedit la Creu de Sant Jordi a 29 personalitats i 23 entitats que han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural. Ho ha verbalitzat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

Carles Puigdemont

Tots ells han destacat pels serveis prestats a Catalunya.


Foto de família dels guardonats
/

Romà Cuyàs, expresident de la Federació Catalana d'Atletisme
/

Gemma Mengual, nedadora
/

Borja de Riquer, historiador
/

Enrique Hevia, president del Club de Golf Sant Cugat
/



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.