2.361 ciutadans de Sant Cugat viuen a l'estranger


  • Comparteix:

Cases victorianes de San Francisco / Foto: Creative Commons

Cases victorianes de San Francisco / Foto: Creative Commons

2.361 santcugatencs viuen fora de l'Estat espanyol, segons el padró d'habitants residents a l'estranger de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat) amb data de l'1 de gener d'aquest any. El nombre de santcugatencs que viuen fora ha crescut un 9,6% si es compara amb fa un any, un increment que cau però més de vuit punts percentuals. Sant Cugat baixa una posició i se situa com el catorzè municipi del país amb més ciutadans a l'exterior. Els Estats Units, Alemanya, el Regne Unit, Suïssa, França i l'Argentina continuen sent els països on resideixen més santcugatencs.

Segons el padró, Sant Cugat té 2.361 veïns amb llar a l'estranger, 207 més que l'últim any. El rànquing per ciutats el continua encapçalant Barcelona, amb prop de 137.000 habitants, i l'Hospitalet, amb més de 6.000. Segueixen la classificació les cocapitals del Vallès Occidental, Sabadell i Terrassa, amb 5.637 i 5.628 veïns, respectivament. Sant Cugat, al catorzè lloc, és la següent localitat de la comarca que figura a la llista, baixa una posició i es col·loca rere Santa Coloma de Gramenet. Dels santcugatencs residents a l'exterior, 1.173 són homes i 1.188, dones. Les edats més habituals estan, de nou, en el tram dels 40 i els 44 anys.

El nombre de catalans que resideixen de forma habitual a l'estranger és de 284.374 persones. La majoria de comarques, incloent el Vallès Occidental, tenen França com el principal país receptor d'aquest col·lectiu. Pel que fa als santcugatencs, 321 viuen als Estats Units, 252 a Alemanya i 154 a França.

En aquest registre administratiu consten les persones que viuen habitualment a l'estranger, amb nacionalitat espanyola i que tenen un municipi català com l'últim al qual s'han inscrit abans de residir fora. Els inscrits es consideren els veïns del municipi que figura en les dades de la seva última inscripció només a efectes de l'exercici del dret al vot, però no formen part de la població de l'esmentat municipi. Les dades provenen de la informació que les oficines o seccions consulars envien a l'Institut Nacional d'Estadística espanyol (INE).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.