FGC i Bombers de la Generalitat milloren amb un conveni la seguretat en les intervencions a les vies


  • Comparteix:

Imatge del simulacre practicat amb un dels nous carretons / Foto: Bombers de la Generalitat

Imatge del simulacre practicat amb un dels nous carretons / Foto: Bombers de la Generalitat

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) cedeix a Bombers 12 carretons i 12 remolcs per actuar en cas d'emergència a totes les línies, inclosa la de Bacelona-Vallès. L'objectiu és millorar la seguretat en les intervencions operatives en sinistres que es produïen en línies a l'hora de desplaçar recursos humans i materials fins al lloc de l'incident. Els carretons tenen una amplada específica segons el que requereix cada línia i s'han distribuïts pels parcs propers a les línies.

A la de Barcelona-Vallès, FGC ha cedit quatre carretons de 1.435 milímetres d'amplada. La línia Llobregat-Anoia té sis nous carretons i la de Lleida-La Pobla de Segur, dos.

La plataforma pesa 60 quilograms i està formada per tres grups de peces: dos eixos amb rodes, quatre panells perforats antilliscants i una barana. Els panells, que s'encaixen i fixen a sobre dels eixos, estan formats per una placa d’alumini encunyada i perforada que la fa lleugera i antilliscant. Un dels eixos va equipat amb un sistema de bloqueig quan el carretó està aturat que permet frenar en moviment. Aquesta plataforma està dissenyada per aconseguir un ràpid i fàcil muntatge, fins i tot en situacions de poca visibilitat.

Aquest divendres a la matinada els Bombers de la Generalitat i FGC han fet un simulacre de rescat al túnel l'estació de Viladordis en sentit Manresa, on s’han provat els carretons.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.