Vuit estudiants del Viaró guanyen el concurs Euroscola amb un reportatge sobre el dret d'asil


  • Comparteix:

El grup del centre santcugatenc / Foto: Zenit II

El grup del centre santcugatenc / Foto: Zenit II

Un equip de vuit estudiants de 4t de secundària de l'escola Viaró de Sant Cugat han guanyat la 23a edició del concurs Euroscola2017 a Catalunya. El jurat ha donat el primer premi al vídeo sobre el dret d'asil que aquests alumnes de l'equip Zenit II han fet per donar a conèixer la Carta dels Drets Fonamentals de la Unió Europea. El premi dels joves és participar al Programa Euroscola del Parlament Europeu a la seu d'Estrasburg i una ajuda econòmica per sufragar part de la despesa del viatge.

Els alumnes del Viaró i els de l'Escola Sant Gervasi de Mollet del Vallès, també guardonats amb el premi ex-aequo, viatjaran a Estrasburg juntament amb els altres 18 equips guanyadors de la resta de l'Estat espanyol. La visita els permetrà conèixer de primera mà la seu oficial del Parlament Europeu i participar el proper curs a una jornada de simulació per a joves dels 28 estats membres de la Unió Europea.

En el vídeo, els estudiants del centre santcugatenc presenten diferents persones que parlen del dret d'asil i els refugiats. Participen a la peça la periodista corresponsal a Brussel·les Laia Forès; el director d'Oxfam Intermón Catalunya, Francesc Mateu; el diputat al Parlament Germà Bel; l'economista santcugatenc Arcadi Oliveres; el voluntari de Proactiva Open Arms Albert Roma; l'eurodiputat Francesc Gambús i el conseller de Cultura, Santi Vila, entre d'altres.

El concurs està convocat per l'Oficina d’informació del Parlament Europeu a l'Estat espanyol, en col·laboració amb la Representació de la Comissió Europea, la Secretaria d’Estat per a la Unió Europea i enguany l’ambaixada d’Itàlia.






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.