Una trampa servirà per identificar l'insecte que, en els últims dies, ha provocat picades a Valldoreix i La Floresta


  • Comparteix:

L'Ajuntament nega que l'insecte pugui transmetre malalties ni provocar alarma sanitària

L'Ajuntament nega que l'insecte pugui transmetre malalties ni provocar alarma sanitària

L'Ajuntament instal·larà aquest cap de setmana una trampa per recollir i identificar l'insecte que, en els últims dies, està provocant fortes picades a diversos veïns de la ciutat, especialment a Valldoreix i La Floresta. A l'espera dels resultats d'aquesta prova, des de l'Àrea de Salut Pública s'ha volgut tranquil·litzar la població, ja que segons les dades recollides fins el moment, l'insecte no pot transmetre malalties ni posar en risc la salut dels afectats.

La cap de secció de Salut Pública de l'Ajuntament, Raquel González, ha confirmat que en els últims dies s'ha detectat un augment notable en el nombre de persones que han consultat els serveis mèdics per haver patit fortes picades.

El responsable és un insecte que encara no ha estat identificat, i que segons els afectats s'assembla a una mosca, de color negre i de petit tamany. Les picades que produeix són molt doloroses i poden provocar edemes, amb una reacció local intensa, que poden ser tractats amb antihistamínics i cortisona.

Des de l'Ajuntament, però, han volgut enviar un missatge tranquil·litzador a la població ja que, asseguren, queda descartat que l'insecte pugui transmetre malalties o provocar alarma sanitària. Això vol dir que, al marge del dolor i les molèsties que provoquen les picades, cap dels afectats ha presentat símptomes que permetin suposar que l'insecte comporta algun risc per a la salut de les persones.

De moment, i per aconseguir identificar l'insecte responsable de les picades, l'Ajuntament, en col·laboració amb el Servei de Control de Mosquits del consell comarcal del Baix Llobregat, instal·larà aquest cap de setmana una trampa a les zones afectades per capturar el possible especímen. Ho explica Raquel González.

Raquel González

Estem fent una recollida d'especímens que ens porten els afectats. Segurament posarem una trampa per recollir insectes i veure si algun d'ells no és habitual del medi.


Mentrestant, des de l'Àrea de Salut Pública recomanen als veïns de les zones afectades, especialment a Valldoreix i La Floresta, que es protegeixin i evitin posar-se en contacte amb l'insecte. Segons explica Raquel González, les recomanacions a seguir són similars a les que s'apliquen per evitar les picades dels mosquits.

Raquel González

Protegir les zones exposades del cos, utilitzar repel·lents tòpics o d'exterior i no regar fins a última hora de la nit.


Segons les dades de què es diposa fins el moment, l'insecte se sent atret per les zones on s'acumula aigua i on la humitat és elevada, i pica a partir de la tarda i durant la nit, gairebé mai a l'interior de les vivendes.

Des de l'Ajuntament neguen rotundament que es tracti d'una 'plaga' i indiquen que a partir de la setmana vinent es podran començar a dissenyar les mesures per eradicar el problema.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.