Sant Cugat té 90 immobles ocupats, un 55% amb denúncia dels propietaris


  • Comparteix:

La Xesca és un dels immobles okupats a la ciutat

La Xesca és un dels immobles okupats a la ciutat

Sant Cugat té 90 immobles ocupats, quatre menys que l'any passat, i el 55% tenen denúncia, segons dades de la Policia Local de principis de 2017. La Floresta segueix encapçalant la llista amb 26 casos, seguida del casc urbà amb 23. Les últimes dades disponibles xifraven l'ocupació d'immobles l'any passat en 94 pisos, fa dos en una trentena de casos i en 52 el 2014.

Mira-sol, amb 17; les Planes, amb 13, i Valldoreix, amb 12 immobles ocupats, tanquen una llista que, si bé ha variat poc en termes absoluts, sí que ho ha fet als districtes. Per exemple, les Planes ha vist com es registraven quatre ocupacions il·legals més, mentre que a Valldoreix i Mira-sol s'han reduït en quatre.

La regidoria de Seguretat apunta que el nombre d'ocupacions s'ha mantingut i que continuen treballant per evitar les entrades a habitatges buits. Cristina Paraira és la tinent d'alcalde de l'àrea.

Cristina Paraira

Ens preocupa i hi estem a sobre. S'ha millorat molt la coordinació amb Mossos. Com més aviat sapiguem que un immoble està ocupat, millor.


En aquest sentit, i amb un 55% de denúncies dels casos, Paraira emplaça els propietaris i la ciutadania a col·laborar per informar dels casos d'ocupació. La titular de Seguretat ha detallat la feina dels cossos de seguretat per actualitzar la xifra d'ocupacions.

Cristina Paraira

Aquest primer pas de comprovació de dades ha estat molt exhaustiva i ens permet atacar la situació que tenim. Hem d'estar molt alerta.


El 2016 el ple va aprovar destinar una unitat de la Policia Local a la prevenció, el control i el seguiment dels immobles ocupats il·legalment a Sant Cugat. Era una de les mesures recollides en una moció conjunta del PP, l'antiga Convergència i C's per combatre l'ocupació. Hi van votar en contra la CUP-PC, ICV-EUiA i ERC-MES, mentre que el PSC es va abstenir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.