Les obres de vianantització de l'avinguda de Cerdanyola començaran la primavera de 2018


  • Comparteix:

Damià Calvet ha presentat la iniciativa

Damià Calvet ha presentat la iniciativa

Les obres de vianantització de l'avinguda de Cerdanyola començaran l'abril de l'any vinent després que s'hagi elaborat un projecte i un estudi de mobilitat. Ho ha anunciat aquest dilluns al consell de barri de Centre Est el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, que ha recordat que després de la Festa Major d'enguany s'executarà la vianantització del carrer de la Creu. L'actuació a l'avinguda de Cerdanyola és fruit del procés participatiu per a la millora del barri del Monestir i ha rebut crítiques de l'Associació de Comerciants del Monestir, que considera que les botigues es veuran perjudicades per aquesta restricció al trànsit.

Els treballs d'adequació del carrer de la Creu tindran lloc entre juliol i novembre i comportaran l'anivellament de l'encreuament amb el passeig de Francesc Macià per donar prioritat als vianants. Aquesta intervenció tindrà un cost de 180.000 euros. La mesura també ha estat qüestionada pels comerciants i per veïns d'altres zones del districte, ja que consideren que Francesc Macià té un flux de pas de vehicles molt alt. Això, creuen, podria suposar complicacions en el trànsit i en la seguretat dels vianants.

Els canvis a l'avinguda de Cerdanyola tindran una primera fase d'actuació entre l'abril i el desembre de l'any vinent al tram d'aquesta via entre el carrer de la Creu i el passeig de Torre Blanca. Les obres a la resta de l'avinguda es farien més endavant i encara no estan calendaritzades.

El president de l'Associació de Comerciants del Monestir, Toni Gual, ha qüestionat la validesa d'aquesta mesura perquè la implicació del procés participatiu va ser d'unes 200 persones. A més, afirma que el fet de perdre places d'aparcament no beneficiarà el teixit comercial de la zona.

Toni Gual

És un projecte que no té sentit. Només s'ha d'arranjar el que tenim i mantenir-ho.


És una visió no compartida pel tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, que creu que el canvi serà beneficiós malgrat les dificultats i els dubtes que puguin suposar a curt termini.

Damià Calvet

Tots els processos de vianantització són complexos. L'element de tensió s'ha de treballar perquè sigui percebut com un projecte positiu.


Més actuacions
El pla de millora del barri també inclou la instal·lació de gespa artificial i d'una grada a les pistes de Sant Francesc. L'obra arrencarà al novembre i s'allargarà fins a principis de 2018. Abans s'haura de redactar el projecte i fer els estudis pertinents.

L'adquisició del xalet a la cantonada de l'avinguda de Cerdanyola amb Torre Blanca es podria completar a la primavera de l'any vinent. Les obres d'adequació arrencarien, si s'efectua la compra de l'espai, l'abril de 2018 i s'allargarien fins al setembre.

Calvet també ha explicat que durant l'últim trimestre de l'any es duran a terme les obres per dotar el barri d'un carril bici i per millorar la plaça d'en Coll. A més, l'arranjament de voreres i altres millores del barri es reserven en un 'calaix de sastre' que començaria a materialitzar-se al desembre i s'allargaria fins a la primavera. Tot això dependrà de les redaccions prèvies dels projectes per a cada actuació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.