La dinamització dels barris de Centre Est, objectiu principal de la lliure disposició


  • Comparteix:

El consell de barri de Centre Est té la participació de 18 entitats

El consell de barri de Centre Est té la participació de 18 entitats

El consell de barri de Centre Est destinarà la partida de lliure disposició del districte, dotada de 15.000 euros, a dinamitzar la zona. Així, es gastaran 4.000 euros en la consolidació d'espais de convivència als barris del Monestir i Sant Francesc, 3.329 a la promoció de la participació i convivència a Coll Favà i 1.645 a millorar els suports de comunicació dels quals disposa el districte. Les propostes són fruit del treball de la taula d'entitats de la zona.

A banda d'aquestes iniciatives, es reserven 2.368 euros per programar sessions de cinema a la fresca i una festa de Nadal a Volpelleres i 2.627 per dinamitzar llibreries cíviques i per millorar la senyalització del centre de la ciutat. Can Barata disposarà de 828 euros per elaborar tallers de reciclatge.

El president del consell de barri, Ferran Villaseñor, considera que la partida de lliure disposició del districte no és suficient i celebra que l'any vinent pugui incrementar-se. Villaseñor ha posat de relleu la implicació d'un teixit associatiu nombrós que fa que l'òrgan participatiu sigui, amb 18 entitats, el que més presència de vocals té a la ciutat.

Ferran Villaseñor

La participació és fa cada vegada millor. Ja no es presenten projectes sobre festes i festetes, sinó que són projectes més consolitats. Amb pocs diners, però amb molta il·lusió.


Pel que fa a l'extensió del territori representat al consell, Villaseñor ha recordat que no s'ha tancat la possibilitat de dividir l'òrgan participatiu en dos per fer-lo més efectiu.

Habitatge
La sessió d'aquest dilluns també ha servit per donar a conèixer al veïnat l'operatiu de l'Ajuntament i la fundació Hàbitat 3 per aconseguir 16 pisos buits per destinar-lo al lloguer per a persones amb vulnerabilitat residencial. El programa està adreçat a propietaris a qui s'oferirà la possibilitat de reformar l'immoble, la garantia de pagament i el retorn en bon estat. El pla preveu que el consistori es faci càrrec, amb una partida de mig milió, de l'avançament del cost de la rehabilitació, el 80% del qual es compensarà a través de les quotes de lloguer i la resta serà a fons perdut. Les obres aniran a càrrec d'entitats del tercer sector, prioritàriament de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.