El govern autoritza la compra dels 15 nous trens per augmentar la freqüència de pas a la línia del Vallès


  • Comparteix:

Un tren a l'estació de La Floresta / Foto: Localpres

Un tren a l'estació de La Floresta / Foto: Localpres

El govern ha autoritzat aquest dimarts l'adquisició de 15 nous trens per a la línia del Vallès de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), que suposarà una inversió de 130 milions. Les noves unitats s'aniran incorporant al servei a partir del 2019 i permetran incrementar les freqüències de pas. L'objectiu és donar resposta a l'augment de demanda que està experimentant la línia des de la posada en marxa de la prolongació de Terrassa i que s'accentuarà amb la de Sabadell.

Els nous trens encara s'han de fabricar, però està previst que quan entrin en funcionament permetin reduir a la meitat la freqüència de pas entre Plaça Catalunya i Sabadell: passarà de deu minuts a cinc. La freqüència entre Plaça Catalunya i Terrassa també serà de cinc minuts, quan actualment és de set o vuit minuts. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ja va avançar aquesta mesura el setembre passat.

La posada en servei del perllongament de la línia de Sabadell culminarà aquest 2017, amb 3,7 quilòmetres de via i tres estacions més (Creu Alta, Plaça Espanya i Ca n’Oriac). En total, la prolongació de la línia del Vallès a Sabadell abasta 5,2 quilòmetres, cinc estacions i unes cotxeres a Ca n’Oriac. Aquesta actuació suposa una inversió de 430 milions d’euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.