La comissió del centenari de la Floresta comença a preparar els actes de celebració previstos pel 2019


  • Comparteix:

Imatge històrica de l'estació de la Floresta / Font: Lafloresta.info

Imatge històrica de l'estació de la Floresta / Font: Lafloresta.info

La comissió del centenari de la Floresta ja s'ha constituït formalment i inicia la preparació dels actes de celebració del 100 anys de la fundació de l’Associació de Propietaris i Veïns de la Floresta, una entitat creada al gener de 1919. L'objectiu és difondre el passat històric del districte amb diverses activitats al llarg de 2019, com exposicions, conferències i actes lúdics i festius, a més d'impulsar iniciatives de conservació i museïtzació de la documentaciói i el patrimoni material acumulat. La celebració del centenari ha sorgit del consell de barri i té la participació i el suport de l'Ajuntament, de l'Arxiu Històric, del Museu del Monestir, del Grup d’Estudis Locals (GEL).

Un altre dels objectius és l’enregistrament i difusió dels diferents actes de commemoració i del testimoni dels veïns que constitueixen la memòria immaterial del barri, complementat amb fotografies, estudis de toponímia, antroponímia, masies i història oral. La comissió del centenari rep l'impuls dels veïns i el teixit associatiu de la Floresta i està oberta a rebre el suport d'empreses i entitats privades, com ara Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, amb qui ja s'han estat fent tasques de recerca.

L'any 1917 l'arribada del ferrocarril a Sant Cugat va impulsar el sorgiment d'iniciatives urbanitzadores que es van concretar en la fundació de l'Associació de Propietaris de la Floresta al gener de 1919. L'entitat va ajudar a consolidar l'activitat social entre els veïns, tant de les masies preexistents com dels nous propietaris estiuejants que hi van anar arribant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.