Una santcugatenca lluita contra la burocràcia per portar el seu marit dominicà a Catalunya


  • Comparteix:

Imatge del matrimoni / Foto: Cedida per Judit Feliu

Imatge del matrimoni / Foto: Cedida per Judit Feliu

La santcugatenca Judit Feliu està pendent d'un visat perquè el seu marit, de la República Dominicana, pugui venir per primera vegada a Sant Cugat. Feliu ha fet pública la situació per evidenciar 'les múltiples traves burocràtiques' que està passant al país d'origen del seu marit i a l'Estat espanyol. La parella va iniciar els tràmits fa dos anys, poc abans de casar-se al país caribeny.

Feliu va conèixer Melvin Barett, el seu marit, en un viatge a la República Dominicana l'estiu del 2014. La santcugatenca va mantenir-hi el contacte i, en el seu quart viatge, el gener de 2016, es van casar. Des de llavors, estan encallats els tràmits perquè el seu marit pugui venir i conèixer Sant Cugat. Va començar els tràmits des de l'administració dominicana i també des de l'espanyola.

Judit Feliu

Normalment es veu que triguen menys des d'aquí i llavors ho vaig fer des d'aquí. Com que hem iniciat els tràmits des de República Dominicana i des d'Espanya hem de fer quatre entrevistes, tot i que jo demano que unifiquin els dos expedients. Com que ningú no em respon, he desistit i les farem totes.


La santcugatenca ha decidit donar a conèixer el cas a través dels mitjans per explicar 'les múltiples traves' que els estan posant.

Judit Feliu

Estem en tràmits i ningú no ens diu res. Jo truco al Ministeri i no hi ha manera. No et responen, et diuen que envïis un mail i la web no els funciona. El tracte a l'ambaixada és horrorós.


Feliu explica tot el que les administracions li demanen per demostrar que no es tracta d'un matrimoni de conveniència.

Judit Feliu

Que porti evidències que som nòvios i ens estimem. He hagut d'imprimir converses de Whatsapp, fotocòpies de cartes i regals que jo li he enviat. Em pregunten per què ningú de la meva família no va anar al casament. El meu pare era a l'hospital i he hagut de portar l'informe mèdic.


El matrimoni va provar de demanar un visat de turista perquè Barett pogués venir durant 10 dies, però havia de tenir bitllets de tornada i demostrar que tornaria al seu país d'origen. El proper pas és esperar que els validin la inscripció per fer el llibre de família i demanar el reagrupament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.