L'ACA augmenta fins a un 50% la bonificació per a famílies amb cànon social


  • Comparteix:

El cànon social va entrar en vigor el 2011 / Foto: ACA

El cànon social va entrar en vigor el 2011 / Foto: ACA

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha augmentat fins a un 50% la bonificació per a les famílies en situació de vulnerabilitat que es puguin acollir al cànon social de l’aigua. D’altra banda, la llei de mesures d’acompanyament dels pressupostos d’enguany preveu l’ampliació dels col·lectius que poden optar al cànon social. Per acollir-s’hi, és necessari que el consum de la factura no superi el primer tram del cànon de l’aigua (nou metres cúbics al mes). Actualment, 15.277 famílies es beneficien del cànon social de l’aigua.

Fins a l’aprovació de la llei de pressupostos d’enguany, el tipus impositiu del primer tram de consum del cànon que s’aplica a la major part de la població era de 0,4936 euros per metre cúbic. A partir d’ara, per als col·lectius que compleixin amb els requisits del cànon social, serà de 0,24. Aquesta figura, en vigor des del 2011 i destinada a aquelles famílies en situació de vulnerabilitat, fixava fins ara un preu de 0,3999. Les famílies que ja en gaudien i que continuen complint els requisits tindran també una rebaixa fins als 0,24 euros per metre cúbic.

L’ACA també disposa d’altres bonificacions com l’ampliació per trams. Aquesta mesura va dirigida a famílies de quatre o més membres o a unitats familiars amb persones amb un grau de discapacitació superior al 75% (computant com dues persones). Amb aquesta ampliació s'afegeixen tres metres cúbics per persona i mes als límits de consum d'aigua establerts per al primer tram del cànon o dos per al segon tram. Actualment, prop de 346.000 famílies s’acullen a aquesta bonificació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.