L'associació Casa de la Dona proposa unes jornades sobre la desigualtat social de les dones


  • Comparteix:

Logotip de l'associació

Logotip de l'associació

L'associació Casa de la Dona organitza a partir d'aquest dilluns a la Casa de Cultura les jornades formatives 'Una visió interdisciplinària de la desigualtat social de les dones' amb la professora titular jubilada de Sociologia de la UAB i doctora en Economia Maria Jesús Izquierdo. L'objectiu d'aquesta proposta és donar a conèixer l'entitat, recentment constituïda, per donar continuïtat al projecte que no va prosperar als pressupostos participatius i que va ser rebutjat pel ple d'abril després que la CUP-PC presentés una moció al respecte. Tot i no disposar d'un espai fix, l'entitat té l'objectiu d'agrupar dones i col·lectius feministes per assolir 'l'empoderament femení i eradicar les desigualtats'.

L'entitat Casa de la Dona es va començar a gestar en el si de la taula dels pressupostos participatius on es treballava per un espai físic per a aquest projecte. Tres membres de Podem que hi participaven van aprofitar una convocatòria del partit morat per finançar projectes de caire social i van obtenir una ajuda econòmica per constituir-se. Malgrat aquest lligam amb la formació, la Casa de la Dona subratlla que l'entitat no vol estar vinculada a cap partit polític i que tothom pot formar-ne part, sense tenir en compte carnets d'afiliació.

A banda d'assolir un espai físic autogestionat on desenvolupar la tasca, la membre de l'associació Mercè Bustamante ja va explicar a Cugat.cat que vol que un dels objectius de Casa de la Dona és que tothom participi de la causa.

Mercè Bustamante

El projecte no va sortir, però vam decidir que això havia de ser un objectiu. Volem que tothom estigui dins aportant-hi idees.


Les jornades conduïdes per Maria Jesús Izquierdo són gratuïtes i tindran lloc aquest dilluns i els dies 19, 24 i 26 de maig a la Casa de Cultura de set de la tarda a nou del vespre. S'hi tractarà la necessitat de canviar la manera d'abordar les desigualtats socials a les dones i com afrontar-les d'una manera interdisciplinar. Les places són limitades i es recomana inscripció prèvia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.