Òmnium promou l'apadrinament del nou peveter per a la Flama del Canigó, dissenyat per Joan Sunyol


  • Comparteix:

Sunyol i Bonet mostren les imatges del peveter ja construït

Sunyol i Bonet mostren les imatges del peveter ja construït

La delegació local d'Òmnium Cultural ha començat una campanya d'apadrinament del nou peveter per a la Flama del Canigó, ideat pel dissenyador santcugatenc Joan Sunyol. L'entitat s'adreça a empreses, comerços i particulars per cobrir els costos materials de fabricació i el finançament de la celebració del 23 de juny. El mateix Sunyol ha elaborat 100 petites llànties de porcellana que recorden el disseny del peveter i que s'entreguen simbòlicament a canvi d'una aportació de 50 euros.

Després de celebrar l'any passat la 10a edició de la festa de la Flama del Canigó a la ciutat, Òmnium va estudiar la possibilitat de renovar el peveter per tres motius: buscar el simbolisme, assegurar-ne la seguretat i la durabilitat de la flama, i facilitar la transmissió del foc. A partir d'aquests tres eixos es va posar a treballar Joan Sunyol, premi Delta d'Or ADI-FAD. L'artista explica per què ha triat formes geomètriques polièdriques en el disseny del braser.

Joan Sunyol

Donen unes emocions més universals, com quan mires al cel. També pensant en l'estelada vaig dibuixar com laberints per l'aire amb forma de pentàgon. Amb això aconseguim que l'aire hagi de donar voltes de mala manera.


El peveter fa gairebé dos metres d'alçada i està construït amb acer inoxidable i contraplacat de fusta de bedoll. Sunyol també ha dissenyat un dispensador de menys d'un metre d'alçada per facilitar l'accés al foc. El president d'Òmnium, Lluís Bonet, ha mostrat un gran agraïment a la tasca altruista de l'artista.

Lluís Bonet

Hi ha persones amb aquest nivell de competència que, de manera altruista, es posen al servei del país i d'un dels elements fonamentals com és la tradició.


Els interessats en l'apadrinament han de posar-se en contacte amb Òmnium Sant Cugat. La campanya té el suport de la seu nacional de l'entitat, ja que el nou disseny del peveter està pensat per ser replicat a totes les ciutats que ho desitgin, enla iniciativa 'Cap revetlla sense Flama'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.