Un enginyer de l'Estat diu que les obres sospitoses del 'cas Palau' es van adjudicar correctament


  • Comparteix:

El judici del 'cas Palau' estudia l'adjudicació del PAV3 a Ferrovial

El judici del 'cas Palau' estudia l'adjudicació del PAV3 a Ferrovial

Un enginyer amb plaça de funcionari de l'Estat ha assegurat aquest dimarts que les obres públiques aconseguides per Ferrovial a canvi de suposades comissions irregulars a CDC es van adjudicar de forma correcta. Segons aquest pèrit, contractat per la constructora, les obres del PAV3 a Sant Cugat, les de la Línia 9 del Metro, la Ciutat de la Justícia i unes obres hidràuliques van seguir els criteris habituals de licitació, adjudicació i contractació.

Així, analitzant les clàusules del concurs i l'oferta de Ferrovial que va guanyar, l'enginyer ha explicat que era normal que guanyés, per exemple, en les obres de la Línia 9 perquè formava part d'una de les dues úniques UTE que es podien fer càrrec d'aquesta obra de grans dimensions, de la Ciutat de la Justícia perquè el cost de manteniment era inferior a altres ofertes i en el pavelló de Sant Cugat perquè l'oferta tècnica era molt superior a l'altra licitadora.

D'altra banda, aquest pèrit, a preguntes de l'advocat de Ferrovial, ha explicat que l'empresa va guanyar també moltes adjudicacions d'obra pública a partir del 2004, quan a la Generalitat ja no governava CDC sinó el tripartit.

Aquestes declaracions van en la línia de les que dos pèrits comptables contractats per Ferrovial han fet aquest dilluns on han detallat que el patrocini de la constructora durant prop de 20 anys va ser 'real' i no hauria servit per pagar comissions il·legals a CDC a canvi d'obra pública.

Auditoria externa
El ple municipal va donar el vistiplau el mes passat que una auditoria externa revisi l'adjudicació de la construcció del PAV3 a Ferrovial, altres treballs públics de la mateixa constructora a Sant Cugat i l'adjudicació d'obres amb explotació de serveis a l'empresa Cintra, també vinculada a aquesta companyia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.