Valldoreix enllesteix la neteja de les franges de seguretat per a la campanya de prevenció d'incendis


  • Comparteix:

Els treballs finalitzaran aquesta setmana / Foto: EMD

Els treballs finalitzaran aquesta setmana / Foto: EMD

L'empresa Arico Forest ha posat punt final aquesta setmana a les tasques d'elaboració de les franges de seguretat perimetrals en zones boscoses a tocar de la trama urbana de Valldoreix, al límit amb Collserola i als boscos interiors a la trama urbana. Arico Forest és l'empresa adjudicatària del contracte de Neteja Forestal i Prevenció d'Incendis a Valldoreix per un preu de poc més de 16.000 euros.

El vocal de Medi Ambient de l'EMD, Quim Castelló, ha llançat aquest missatge a la ciutadania.

Quim Castelló

Les franges no són de seguretat, són de prevenció d'incendis. La seguretat hauria d'estar en els ciutadans que vivim arreu d'aquest món.


Les tasques de neteja consisteixen en treballs de desbrossa el sotabosc per reduir la quantitat de combustible llenyós i vegetal i per trencar la continuïtat vertical de la massa de vegetació. Altres intervencions són la retirada de la vegetació arbòria morta i la poda de les parts inferiors dels arbres de les zones esmentades per dificultar la propagació del foc des del terra i fins a les capçades.

Les franges de seguretat es complementen de nou amb la neteja de la brossa i escombraries que els treballadors troben a la desbrossa dels espais sobre els quals s’actua.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.