L'escola Thau de Sant Cugat, entre els 30 centres escollits per arrencar el projecte Escola Nova 21

Escola Thau de Sant Cugat

Societat

Publicat el 24/mai/17 per Alba Triadó

L'escola Thau de Sant Cugat és un dels 30 centres educatius de Catalunya escollits per arrencar el projecte Escola Nova 21 (EN21) impulsat pel Centre Unesco i la Fundació Bofill, ha avançat el 324. La iniciativa, que vol transformar el sistema educatiu, involucra en aquest primer procés centres públics, concertats i privats de tot el país. Aquests centres seran els primers a portar a la pràctica el projecte, que s'adaptarà durant els propers tres anys per aplicar-se a la resta d'escoles de Catalunya que ho desitgin.

El director d'EN21, Eduard Vallory, ha deixat molt clar que aquests 30 centres seran els primers a fer el canvi, però que faran també la funció d'obrir el camí a la resta. És una opinió que ja va expressar la regidora d'Educació, Esther Salat, quan va presentar la xarxa d'innovació local d'EN21.

Aquests centres faran el procés acompanyats d'escoles i instituts que ja apliquen tècniques avançades d'ensenyament i l'aniran compartint progressivament amb els 458 centres que s'han apuntat a Escola Nova 21.

A Sant Cugat, hi ha 11 centres que formen part de la xarxa d'innovació local: les escoles Collserola, la Floresta, l'Olivera, Pi d'en Xandri, Pins del Vallès, el Thau, el Turó de Can Mates, Avenç i Pureza de María i els instituts Arnau Cadell i Pla i Farreras.