Cauen un 17% els robatoris amb força a domicilis a Sant Cugat en el primer trimestre de l'any


  • Comparteix:

Els resultats són fruit d'una comparativa del ministeri de l'Interior espanyol amb les xifres del primer trimestre del 2016

Els resultats són fruit d'una comparativa del ministeri de l'Interior espanyol amb les xifres del primer trimestre del 2016

Sant Cugat ha patit en el primer trimestre de l'any 156 robatoris amb força a domicilis, un 17,5% menys que el mateix període de l'any passat, quan n'hi va haver 189, segons el balanç de criminalitat del ministeri de l'Interior espanyol. És una xifra que contrasta amb l'informe anual del 2016 quan hi va haver un augment del 41,7% d'aquest tipus de delicte. El document del ministeri recull les infraccions penals als municipis amb més de 50.000 habitants amb dades aportades per la Guardia Civil, la Policia Nacional espanyola, els Mossos d'Esquadra i la Policia Local.

L'estudi també indica un descens del 24,4% dels robatoris amb violència i intimidació. De gener a març del 2016 se'n van produir 41 a Sant Cugat i en canvi durant els primers tres mesos d'aquest any n'hi ha hagut 31. Els furts també han baixat un 1% en el mateix període.

L'informe també apunta un augment del 71,4 % del robatori de vehicles, ja que s'ha passat dels 21 als 36 vehicles sostrets.

A finals de març, el conseller d'Interior, Jordi Jané, va anunciar més mesures a Sant Cugat per capgirar l'augment de robatoris amb força a domicilis de la ciutat i la intenció d'activar el Programa Operatiu Específic d'Habitatge amb una operativa policial.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.