Càritas va donar servei a 710 famílies l'any passat, 77 més que el 2015


  • Comparteix:

La presentació ha tingut lloc a la Casa Abacial

La presentació ha tingut lloc a la Casa Abacial

La delegació local de Càritas va donar servei l'any passat a 710 famílies, 208 de les quals han rebut atenció per primera vegada. Les dades, presentades aquest dijous amb la memòria de l'any passat, mostren que es va ajudar 77 famílies més que durant el 2015, dada que equival a un 12% d'augment. El servei de rebost, que garanteix l'alimentació d'aquells que ho necessitin, va donar servei a 1.983 persones de 797 famílies, vuit famílies i 242 persones menys que l'any passat. Càritas xifra en 951.000 euros els ingressos que van destinar als seus projectes altruistes. 205 voluntaris van col·laborar en aquestes iniciatives.

El conseller de l'entitat pel Bisbat de Terrassa, Rafa Gómez, ha destacat el valor que donen a totes aquestes iniciatives els voluntaris. Tot i així, ha fet una crida a la participació de la ciutadania per dotar de més força l'acció de Càritas.

Rafa Gómez

El 50% dels usuaris són gent amb DNI. Això fa veure que qualsevol es pot trobar en aquesta circumstància.


Serveis i usuaris
El servei d'acollida individual pretén crear espais de detecció de necessitats i fer un acompanyament a les persones que un necessiten. Durant el 2016 s'ha donat servei a 710 famílies, 77 més que durant el 2015. Càritas atribueix aquest augment a l'arribada de persones nouvingudes i a derivacions de serveis socials. Més d'un 54% de les persones beneficiàries són dones i el 73% tenen entre 19 i 64 anys.

Pel que fa al rebost, s'ha produït un descens de les famílies beneficiàries (de 805 el 2015 a 797 l'any passat) i de persones (de 2.225 a 1.983). L'entitat ha posat en valor la tasca dels voluntaris per dotar d'una bona qualitat els aliments que es lliuren a aquests usuaris, que s'han quantificat en més de 250.000 quilos. Mantenir el rebost suposa a Càritas una despesa de 105.000 euros.

En paral·lel, l'entitat continua oferint el menjador social com a espai d'acompanyament i de relació. Segons les dades facilitades per Càritas, 29 persones van fer ús d'aquest servei l'any passat.

A banda d'aquestes ajudes, Càritas ofereix un programa, en col·laboració amb la Fundació Obra Social La Caixa, per garantir les necessitats d'alimentació i higiene d'infants de 0 a 3 anys. L'any passat van oferir-se 91 ajuts, fet que va suposar una despesa de 54.000 euros. Cada família beneficiària rep uns 100 euros al mes per aquesta causa.

Càritas també promociona l'educació, amb programes de reforç escolar, del qual es van beneficiar 17 joves d'entre 12 i 16 anys; classes de conversa en castellà on van participar 47 persones i cursos d'alfabetització que van ajudar 18 persones. També existeix el programa 'Arrela't', que va ajudar set persones a aprendre la llengua i tradició catalanes per facilitar la seva integració en la societat.

Ingressos i despeses
Càritas va destinar tots els seus ingressos, 951.000 euros, a projectes de suport a les persones en situació de vulnerabilitat. El 30% d'aquests diners, són aportacions directes de ciutadans. La resta depenen d'aportacions d'entitats com La Caixa, que destina més de 60.000 a través de donacions directes o actes solidaris; d'administracions com l'Ajuntament, que aporta una subvenció de 80.000 euros; d'altres campanyes pròpies de Càritas, com 'Un nen, una joguina'; i d'aportacions indirectes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.