El Pi d'en Xandri es manté en bon estat de salut malgrat les ferides que encara cicatritzen


  • Comparteix:

El Pi d'en Xandri està en bon estat de salut. Més de 20 anys després de l'atac a la base del pi, aquest divendres al matí tècnics i representants polítics de l'Ajuntament han fet la revisió anual de l'estat de salut de l'arbre tant a les parts baixes com a les altes. En els propers dies, a més, hi pujaran escaladors amb tècniques de grimpatge per sanejar el brancatge sec i s'ha de continuar amb el manteniment de les afectacions que encara pateix per algunes plagues, per la gran nevada del 1962 i per l'intent de tala del 1997.

El cap del servei de Paisatge i Verd Urbà de l'Ajuntament, Jordi Torrijos, assegura que la ferida de l'atac va cicatritzant, però es tracta d'un procés molt llarg. Malgrat això, estan satisfets perquè el pi segueix vegetant.

Jordi Torrijos

Li vam posar una resina de la mateixa densitat que la del pi per tapar part del forat i és un procés lent. El pi va vegetant i continua endavant. Estem contents, encara que tingui aquestes ferides. És com un pi amb crosses.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha assegurat que la ciutat serveix com a model per altres ciutats pel que fa a les polítiques i estratègies en zones verdes urbanes.

Mercè Conesa

Seguim amb la determinació absoluta que aquests espais han de ser no urbanitzables i han d'estar en benefici de la ciutadania. Tenim molt clar que el futur de les ciutats va cap aquí per disposar d'espais verds.


El Pi d'en Xandri ja és bé d'interès local i comarcal. La Generalitat n'està tramitant la catalogació d'arbre monumental.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.