Carles Mundó no es mostra optimista que el ministeri de Justícia doti Sant Cugat de jutjats propis


  • Comparteix:

El conseller de Justícia, a l'esquerra, durant la seva intervenció, acompanyat per Mercè Conesa i Jordi Ballart

El conseller de Justícia, a l'esquerra, durant la seva intervenció, acompanyat per Mercè Conesa i Jordi Ballart

El conseller de Justícia, Carles Mundó, ha assegurat no ser optimista davant la possibilitat que Sant Cugat, com altres ciutats catalanes, puguin acomplir la seva reivindicació de tenir jutjats propis de primera instància i instrucció. Mundó ha exposat que Catalunya, amb actualment 11 jutjats, en necessita més i ha recordat que aquesta realitat està en mans del ministeri de Justícia espanyol. Així ha respost el conseller la demanda de l'alcaldessa, Mercè Conesa, perquè Sant Cugat sigui seu judicial. Una reivindicació que Conesa ha elevat aquest divendres, al Claustre, en l'acte de celebració de la festivitat de Sant Raimon de Penyafort, patró dels juristes.

La trobada, organitzada pel Col·legi d'Advocats de Terrassa (ICATER) ha servit per imposar les togues als nous col·legiats i per lliurar les insígnies als col·legiats més antics. L'alcaldessa, que n'ha rebut una pels seus 25 anys com advocada, ha
anunciat que ha enviat una carta oficial a la Generalitat amb la petició, aprovada al ple.

Conesa, que ha recordat la sobrecàrrega dels jutjats de Rubí, ha defensat les raons perquè Sant Cugat esdevingui seu judicial.

Mercè Conesa

Crec que ha arribat el moment que no hi hagi tanta càrrega de treball a Rubí i que aquesta càrrega de treball es faci d'una manera correcta.


El conseller ha subratllat la propera ampliació dels jutjats de Rubí. En el cas de Sant Cugat, el titular de Justícia no veu l'horitzó amb bons ulls.

Carles Mundó

Aquesta demanda de nous jutjats és una demanda que la podem reproduir arreu del país. No sóc molt optimista perquè l'última vegada que es van crear jutjats a l'Estat espanyol va ser 2010.


Proactiva Open Arms i a l'Associació Vallès Amics de la Neurologia (AVAN), amb delegació a Sant Cugat. L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, també ha acudit a l'acte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.