Sant Cugat és la població catalana que més ha crescut en les últimes dues dècades


  • Comparteix:

La nostra ciutat ha doblat la població en el període 1981-2001

La nostra ciutat ha doblat la població en el període 1981-2001

Sant Cugat és la ciutat catalana que més creixement de població ha registrat en els últims 20 anys. Entre 1981 i 2001, la nostra ciutat ha doblat el nombre d'habitants, segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), i s'ha convertit en la divuitena població de l'Estat amb un major índex de creixement.

Sant Cugat ha viscut en les últimes dues dècades un veritable 'boom' de població. Segons dades de l'INE, entre els anys 1981 i 2001 la nostra ciutat ha augmentat el nombre d'habitants d'un 96,73%, el que significa que ha doblat pràcticament la seva població. Si l'any 1981 vivien a Sant Cugat 30.633 persones, 20 anys després aquesta xifra ascedia als 60.265. En dues dècades, la ciutat ha guanyat prop de 30.000 habitants.

Aquestes dades situen Sant Cugat en el primer lloc del rànquing de ciutats catalanes pel que fa al creixement de població, seguida de municipis com Castelldefels (amb un 88% de creixement en el mateix període). La nostra ciutat ocupa, a més, la divuitena posició a nivell estatal, en un rànquing encapçalat per poblacions com Rivas-Vaciamadrid (més d'un 5.000% de creixement), La Rozas (372%) i Galapagar (318%), totes elles a l'entorn de la capital espanyola.

Les dades de l'INE acaben l'any 2001, però des d'aleshores la nostra ciutat ha continuat creixent, i ho ha fet a un ritme encara més accelerat. Segons el padró municipal del 2003, Sant Cugat comptava ja amb 70.664 habitants. Això vol dir que en només dos anys, la població ha crescut en més de 10.000 persones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.