El Parc de Collserola reitera que no es doni menjar als senglars per controlar les poblacions


  • Comparteix:

Els senglars s'acosten cada cop més als nuclis habitats i provoquen accidents a l'Arrabassada

Els senglars s'acosten cada cop més als nuclis habitats i provoquen accidents a l'Arrabassada

El Patronat del Parc de Collserola ha advertit que donar de menjar els porcs senglars provoca que els animals es tornin més confiats i s'acostumin a apropar-se cada vegada més als nuclis de població. Al Parc hi viuen actualment uns 400 senglars, i el seu creixement no és superior al que experimenten les poblacions d'altres indrets de Catalunya, però la seva presència es nota més ja que els nuclis de població s'endinsen cada cop més al parc.

Des del Patronat s'explica que el problema de l'apropament dels porcs senglars als nuclis de població ve de lluny, i és degut principalment a dos motius. Per una banda, aquestes poblacions creixen i s'endinsen cada cop més al parc, i per l'altra, els animals estan adquirint uns hàbits i unes costums diferents com a conseqüència de viure envoltats de persones. El fet que els veïns proporcionin menjar als senglars fa que aquests s'acostumin i es tornin més confiats, tal i com explica Luis Cabañeros, responsable de Medi Ambient del Patronat.

Luis Cabañeros

Els senglars agafen hàbits diferents, cosa que fa que es tornin més confiats. Si la gent els dóna de menjar, s'habituen, i el dia que falla, se'l busquen al lloc on normalment se li facilita. És un problema provocat per nosaltres.


Per solucionar el problema de l'apropament dels senglars als nuclis de població, Cabañeros recomana, especialment, no donar-los de menjar i assumir que la gent viu en un parc natural on hi ha animals, els qual poden sobreviure sense cap tipus d'ajut.

Luis Cabañeros

No se'la ha de donar de menjar. Hem d'assumir que vivim en una parc natural, i els animals tenen prous recursos com per alimentar i reproduir-se ells sols.


Si bé la Generalitat fa cada any 32 batudes per controlar la població de senglars, el Patronat ha de fer alguna batuda específica amb anestèsics. Hi ha animals que són irrecuperables, perquè estan acostumats a conviure entre humans, i per tant se'ls ha d'eutenasiar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.