El 32è Curs d'Estiu de la Unipau abordarà l'ús del terror com a arma política


  • Comparteix:

Detall del cartell de la programació d'enguany / Foto: Unipau

Detall del cartell de la programació d'enguany / Foto: Unipau

La 32a edició del Curs d'Estiu de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau) tindrà lloc entre el dijous 6 i el dimecres 12 de juliol i abordarà l'ús del terror com a arma política. El cicle de xerrades, que es presentarà el 14 de juny, arrencarà amb el lliurament de la 1a Menció Frederic Roda al fundador de la FundiPau Alfons Banda. Alguns dels conferenciants que participaran d'aquestes jornades són el periodista Tomàs Alcoverro, la fundadora del Centre Delàs, Tica Font, el periodista Xavier Aldekoa i el membre de l'Institut Transnacional (TNI) Ben Hayes. Encara no es coneixen els detalls per a les inscripcions.

El 7 de juliol s'abordarà 'La història de la por i el terror com a arma política' amb xerrades d'Eduardo Gargallo, Tomàs Alcoverro, Pau Casanellas i Javier Martín.

El cap de setmana arrencarà amb un dissabte dedicat als tipus de terrorisme, com l'asimètric, el d'estat i l'exercit per grups armats. Per parlar-ne pujaran al faristol el professor de Ciència Política Manuel Torres, la membre de l'Institut Internacional per a l'Acció No-violenta Ana Sánchez Mera i l'advocat Gonzalo Boyé. També hi diran la seva el sociòleg Yezid Artetat i el director del Centre d'Anàlisi i Prospectiva de la Guàrdia Civil, José Maria Blanco Navarro.

Diumenge s'abordarà el terror com a negoci amb xerrades de la periodista Beatriz Mesa i de la membre de la campanya contra la indústria armamentística Stop Wapenhandel Wendela de Vries. La fundadora del Centre Delàs Tica Font i una taula rodona sobre el finançament del terrorisme tancaran la jornada.

El dilluns 10 es dedicarà el dia a parlar sobre les víctimes amb ponències del professor de Dret Constitucional Rafael Buscos i el d'Historia José Angel Ruiz-Jiménez. També parlarà el membre del Centre Delàs Alejandro Pozo i els professors de la UAB Rafael Grasa i José María Perceval.

L'endemà es plantejaran solucions polítiques, policials i militars al terrorisme. En parlaran el professor de Filosofia Pepo Gordillo, el membre del TNI Ben Hayes, la integrant d'European Digital Rights Maryant Fernández Pérez i el periodista Xavier Aldeokoa.

El cicle es tancarà dimecres 12 amb una jornada de conclusions amb una ponència del secretari general de la Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat, Enrique Santiago.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.