El Turó de Can Mates i el Collserola, preocupats pel 'curs bolet' que hauran d'incorporar el curs vinent


  • Comparteix:

Activitat al Turó de Can Mates / Foto: Web del centre

Activitat al Turó de Can Mates / Foto: Web del centre

Les escoles Turó de Can Mates i Collserola estan preocupades pel 'curs bolet' que hauran d'incorporar cadascuna el curs vinent a P3. El primer centre lamenta que el departament hagi tornat a integrar una tercera línia extra quan ja ho van fer fa uns anys i assegura que no hi ha espai per encabir 25 alumnes de més. L'escola Collserola considera que necessitaran ajuda per aconseguir adequar l'espai del centre a la nova situació sense malmetre el projecte educatiu que tenen en marxa.

En una carta adreçada la setmana passada als Serveis Territorials d'Ensenyament, el claustre i l'AMPA del Turó de Can Mates exposen que la situació actual del centre no és compatible amb la incorporació d'un 'curs bolet' ja que són el centre més petit de Sant Cugat. El text raona que aquestes assimilacions les haurien de fer escoles noves que 'disposen o disposaran' de més espai.

A la carta, els pares i els mestres asseguren que ja han aportat 'el seu granet de sorra' amb la convivència, el curs 2007-2008, amb quatre grups de la llavors onzena escola i amb 'el curs bolet' que van assumir el curs següent i que ara acaba l'escolaritat. Amb la marxa d'aquest últim curs bolet, l'AMPA ja ha aprovat una partida per dotar el centre d'una aula polivalent.

Les casuístiques viscudes pel centre des de 2006 han portat l'escola, segons la carta, a viure inconvenients i problemes d'organització que han perjudicat el projecte educatiu. Ho detalla la directora del centre, Núria Puigdomènech.

Núria Puigdomènech

No és que no vulguem, és que nosaltres ja hem acollit prou temps i no és l'escola amb les millors condicions. Sant Cugat no pot estar sempre amb 'bolets'.


La directora de l'escola Collserola, Isabel Rodríguez, ha declinat fer declaracions, però ha confirmat que d'una manera o altra es mobilitzaran per millorar aquesta situació que s'ha generat. Rodríguez ha explicat que el que més els preocupa és aconseguir adequar els espais actuals a un increment extra d'alumnat sense que això perjudiqui el projecte educatiu.

L'oferta de preinscripcions de les dues escoles era de 50. El Turó de Can Mates van rebre 69 sol·licituds i el Collserola, 70.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.