La Plataforma per l'Habitatge a la Floresta reuneix una cinquantena de persones en la primera reunió


  • Comparteix:

Una imatge dels pisos de protecció oficial que es van paralitzar el 2013 / Foto: Promusa

Una imatge dels pisos de protecció oficial que es van paralitzar el 2013 / Foto: Promusa

La Plataforma per l'Habitatge a la Floresta ha reunit una cinquantena de persones en la primera reunió de l'entitat aquest diumenge. L'assemblea inaugural ha marcat tres objectius a l'entitat: reclamar que s'utilitzi el sòl públic del districte per fer habitatge públic de lloguer, que es posi fi a les pràctiques de mòbing que han detectat al districte i crear un projecte de masoveria urbana per a totes les cases no regularitzades que ara mateix no es poden posar al mercat.

La membre de la plataforma Cecília Prada ha explicat a Cugat.cat que a la Floresta hi ha prou quantitat de sòl públic i assenyala que a la reunió s'ha parlat de la necessitat que es converteixin aquests espais en habitatge públic de lloguer. L'objectiu, en definitiva, és convertir-se en un actor que pugui ajudar els llogaters del barri.

Cecília Prada

Volem donar un suport legal als casos individuals i crear una xarxa de solidaritat per donar-nos suport. I també per informar del que està passant i del que l'Ajuntament no està fent.


Prada també ha remarcat que a la reunió han sortit 'tres casos, però n'hi ha molts més' de mòbing immobiliari en persones que tenen un contracte de renda antiga o que estan ocupant espais abandonats.

Cecília Prada

Als llogaters dels habitatges se'ls vol expulsar per especular. També als que tenien un lloguer de renda antiga se'ls fa mòbing de maneres totalment il·legals i força dures.


L'últim dels objectius que s'han establert és aprofitar totes les cases que es van construir en el seu moment sense llicència i que ara estan ocupats il·legalment per fer un projecte de masoveria urbana més ampli que inclogui més espais del districte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.