Sant Cugat se sumarà a 'les cadires buides' per reclamar l'acollida de persones refugiades


  • Comparteix:

Sant Cugat ha expressat en diverses ocasions el suport a les persones refugiades

Sant Cugat ha expressat en diverses ocasions el suport a les persones refugiades

Sant Cugat se sumarà a l'acte simbòlic 'Cadires buides per a les persones refugiades. Campanya veniu ja'. Es tracta d'una acció que s'està duent a terme a diferents ciutats de l'Estat espanyol. Oxfam Intermón (OI) i la Xarxa Solidària Sant Cugat (XSSC) la portaran a la ciutat el 20 de juny, el Dia Internacional de les Persones Refugiades.

La plaça d'Octavià, a dos quarts de nou del vespre, serà l'escenari d'aquest acte simbòlic que recordarà les persones refugiades que encara no han pogut arribar a Catalunya amb cadires buides amb diferents noms. L'escenificació anirà presidida per una pancarta amb el nombre de persones per acollir que es va comprometre l'Estat espanyol i les que realment han arribat.

El responsable de Comunicació i Mitjans d'Oxfam Intermón, Ton Marimon, ha explicat a Cugat.cat què busca aquesta acció.

Ton Marimon

És un acte que farem a Sant Cugat i s'està fent a altres ciutats per denunciar la manca de compliment per part del govern espanyol de l'acollida de refugiats.


L'Estat espanyol s'ha compromés a acollir més de 17.000 persones refugiades, de les quals només han arribat un 7%, segons Marimon. Tot i així, Marimon ha recordat que municipis com Sant Cugat estan preparats per acollir tant des de l'àmbit institucional com persones a títol individual.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.