Bombers i Guàrdia Urbana de Barcelona inicien tasques preventives a l'entorn de Collserola


  • Comparteix:

Un incendi a Collerola, l'any passat / Foto: Protecció Civil

Un incendi a Collerola, l'any passat / Foto: Protecció Civil

La Guàrdia Urbana de Barcelona i els Bombers han iniciat tasques preventives a l'entorn de Collserola i altres parts forestals de la capital per evitar incendis. L'inici de la campanya suposa l'activació del Parc de Bombers de Vallvidrera per reduir el temps d'actuació en cas d'incendi. A més, el dispositiu també estableix tres zones de cobertura bàsiques a la Serra de Collserola amb recorreguts diaris per l'entorn forestal.

El Parc de Collserola té una superfície verda de més de 8.000 hectàrees i inclou part dels termes municipals de nou poblacions, entre elles Sant Cugat.

Bombers té un protocol d'actuació que es nodreix d'informació permanent sobre la climatologia i que, segons els valors d'aquests índexs meteorològics, comporta automàticament la mobilització de recursos. Els condicionants meteorològics es controlen en comunicació amb l'Observatori Fabra, que proporciona informació sobre la velocitat del vent, la humitat relativa i la temperatura mitjana, i amb el Consorci del Parc de Collserola, que informa d'incidències i és titular i responsable del parc.

La campanya forestal 2016 va tenir unes característiques climatològiques destacades que van superat els valors establerts en anys anteriors provocant un augment de l’activació de les prealertes que es mesuren en funció dels indicadors d'humitat, vent i temperatura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.