Sant Cugat s'adhereix al club de Viles Florides de Catalunya


  • Comparteix:

Un jurat ha visitat avui la ciutat

Un jurat ha visitat avui la ciutat

Sant Cugat s'ha adherit al moviment de Viles Florides de Catalunya, una iniciativa de la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC). Es tracta d'un projecte format per 115 municipis que destaquen per l'actuació en matèria d'enjardinament i paisatge urbà. L'Ajuntament ha aprofitat la incorporació a aquesta proposta per fer un conjunt d'actuacions en una desena de rotondes, places i jardins.

En aquestes noves plantacions, tal com preveu el Pla Director del Verd Urbà, el consistori ha potenciat l'ús de vegetació mediterrània per optimitzar els recursos hídrics. També s'ha plantat vegetació arbustiva amb flor amb una vida superior a l'any per evitar les plantes amb flor d'una sola temporada. Ho explica la tinenta d'alcalde d'Entorn Urbà, Cristina Paraira.

Cristina Paraira

Hem intentat fer una plantació amb la majoria de flors arbustives perquè tenen un manteniment molt sostenible. A alguna plaça concreta hi ha alguna planta de temporada, però la gran majoria perduren en el temps i, per tant, es fa d'una manera sostenible.


Un jurat especialitzat certifica i renova cada any la distinció de Vila Florida atorgant entre una i cinc 'flors d'honor' a cada ciutat en funció del paisatge urbà. El jurat ha visitat aquest dijous Sant Cugat i al setembre donarà a conèixer les distincions que atorguen a cada municipi.

Formar part d'aquesta iniciativa té un cost de 242 euros anuals, IVA inclòs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.