Cinc dies i 300 activitats donen forma a una Festa Major de Sant Cugat pensada per a tothom


  • Comparteix:

Gairebé 300 activitats confeccionen la Festa Major d'enguany, que donarà el tret de sortida el 28 de juny i s'allargarà durant cinc dies. La festa grossa creix fins als 14 espais, que donaran cabuda a propostes per a tots els gustos preparades per més de 90 entitats. El programa d'enguany torna a combinar les activitats més tradicionals amb novetats que aposten per les arts escèniques, reforcen les propostes familiars i distribueixen els caps de cartell per diferents places. És el cas dels concerts de Gertrudis, Oques Grasses, Animal i Coetus i Carles Dènia, entre d'altres. El Sant Cugat Esport serà el pregoner d'una celebració amb una dotació municipal de més de 380.000 euros.

La celebració ofereix un any més un ampli ventall de propostes vinculades a les tradicions, els concerts i espectacles, al públic familiar, els esports i els àpats i tasts. Tot plegat està pensat per aconseguir una festa que tregui la gent al carrer on tothom pugui participar-hi, com ha explicat el membre de la Taula de programació Roger Casadellà.

Roger Casadellà

Ha de ser una festa que identifiqui com a poble, plural, diversa, equilibrada, gratuïta, sostenible, que arribi a totes les edats, participativa, cogestionada i que es pugui arribar a tots els actes a peu.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha dit que s'ha buscat la presència de les entitats, els barris i persones de totes les edats.

Mercè Conesa

El que hem volgut és que la festa molt participada, que hi hagi presència de les entitats, els barris i totes les edats.


El tret de sortida de la festa grossa serà dimecres 28 de juny a les set de la tarda amb el repic de campanes i el seguici d'inici, que donarà pas al pregó. El Sant Cugat Esport farà el pregó i el president, Llorenç Santasusagna, ha assegurat que és la millor manera de tancar el centenari d'un club important per a Sant Cugat.

Llorenç Santasugna

És un club que amb 43 equips i 625 jugadors, dels quals 105 són noies, fa ja 100 anys que gaudeix de portar el vermell-i-negre i el nom de la ciutat arreu de Catalunya amb rellevants èxits esportius i socials.


Novetats
Amb el lema 'Festagem', el programa de Festa Major creix en propostes escèniques i familiars. Per això s'han creat tres nous espais: la Càpsula Claustre amb opcions familiars, l'És-Fera Jove per aglutinar la música electrònica i la Plaça de la dansa. A més, la caseta del CPA es trasllada al carrer de Pau VI per no coincidir amb les obres del carrer de Castellví. De la mateixa manera, el ball del Paga-li Joan es mou a dos quarts de nou del vespre i el BOC de Can Vernet, dels Diables, s'afegeix al seguici.

Una altra de les novetats és que la festa grossa tindrà una cervesa pròpia i l'aplicació STCPèdia, un joc de preguntes.

Espais
La Festa Major té enguany 14 espais repartits pel centre de la ciutat, tres dels quals són nous.

- La Caseta del Centro Popular Andaluz, que canvia d'ubicació al carrer de Pau VI
- Càpsula Claustre, un dels nous espais d'enguany
- Espai Arrel, a la plaça d'Octavià
- Desplaça Jove, al parc de Ramon Barnils
- Fira d'atraccions, a tocar del CAP La Mina
- L'Esport al Carrer, al parc de Can Vernet
- La Taverna, a la plaça de Barcelona
- Plaça del jazz, celebra 10 anys i estarà al Celler Modernista
- Festa Major Alternativa, a la rambla del Celler, al parc de l'Scalextric
- Food & Fun, al Parc Central
- StQBeer, a la plaça de Barcelona
- La Plaça de la dansa s'incorpora enguany als espais a la plaça de Can Quitèria
- És-fera Jove, un dels nous espais d'aquesta festa, al Llac del Parc Central
- ZEM Jaume Tubau i ZEM Rambla del Celler



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.