El teixit associatiu fa costat a una Flama del Canigó que enguany arribarà també a Valldoreix


  • Comparteix:

La presentació ha tingut lloc a la seu d'Òmnium

La presentació ha tingut lloc a la seu d'Òmnium

La Flama del Canigó torna a Sant Cugat divendres de la setmana que ve amb motiu de la revetlla de Sant Joan i, enguany, també arribarà a Valldoreix amb el suport de l'EMD i la col·laboració del Club Esportiu Valldoreix. El foc arribarà a Sant Cugat transportat per membres de la Unió Ciclista Sant Cugat (UCSC), que rebran el relleu a Cerdanyola i el portaran a les vuit del vespre a la plaça de la Vila. A dos quarts de nou arribarà a Octavià, on l'actor Jaume Pla llegirà el manifest. Les entitats de cultura popular de la ciutat faran costat a una iniciativa organitzada per Òmnium Cultural que culminarà a les quatre de la matinada amb música d'Orquestra Mitjanit i de discjòqueis.

El dia abans de la revetlla de Sant Joan, l'organització convidarà la canalla a preparar els fanalets que es vendran durant la jornada per transportar la flama. Es tracta d'una iniciativa que tindrà lloc a les sis de la tarda a la plaça d'Octavià i que està pensada perquè hi participin avis i néts i així contribuir a la transmissió de la tradició.

A dos quarts de nou del vespre una cercavila amb les entitats de la ciutat arribaran a la plaça d'Octavià, on s'encendrà el nou peveter i l'actor Jaume Pla, president d'honor del Pacte Santcugatenc pel Referèndum, llegirà el manifest. El president d'Òmnium, Lluís Bonet, ha destacat la figura de l'intèrpret.

Lluís Bonet

És una persona entranyable que acaba de fer 89 anys. És l'actor més veterà del país, un home deliciós.


La gran novetat és que el foc arribarà a Valldoreix a dos quarts de nou del vespre, al Club Esportiu del territori, on es llegirà el manifest i on els assistents podran degustar coca i vi dolç. El president de l'EMD, Josep Puig, confia que a partir d'ara aquesta tradició arribi sempre al territori.

Josep Puig

Aquest any és el primer, però no serà l'últim. A partir d'ara per sempre, si encara estem nosaltres, continuarem col·laborant amb Òmnium.


La Flama del Canigó és una tradició vinculada al solstici d'estiu que té lloc cada any a diversos indrets dels Països Catalans entre el 22 i el 23 de juny des del 1955. La tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, ha subratllat el context polític que viu el país ara que arriba la flama.

Carmela Fortuny

Arriben l'estiu i la flama en un moment intens per al país. Toca celebrar aquesta festa amb les entitats.


Després de l'encesa de la foguera a la plaça d'Octavià a càrrec dels Diables, a dos quarts de deu tindrà lloc un sopar de carmanyola. Els interessats a assistir poden enviar un correu electrònic a santcugat@omnium.cat. Per a aquells que no portin menjar, els restaurants i bars de la zona vendran àpats per emportar expressament per a l'ocasió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.