La preparació de la catifa del Corpus Christi, aquesta tarda en una proposta oberta a tothom


  • Comparteix:

Processó de l'any passat / Foto: Parròquia de Sant Pere d'Octavià

Processó de l'any passat / Foto: Parròquia de Sant Pere d'Octavià

La preparació per a la catifa del Corpus Christi, que se celebra aquest diumenge a l'entorn del Monestir, té lloc aquest dissabte a les quatre de la tarda a la Casa Abacial en una proposta oberta a tothom. La litúrgia començarà aquest diumenge a les nou del matí amb el muntatge de la catifa, però no serà fins a les set de la tarda quan es faci la tradicional processó del Santíssim, precedida d'una missa on es farà una col·lecta per a Càritas. La trobada acabarà a dos quarts de nou amb la música de Pau Tarruell i l'actuació dels Geganters.

Les tasques de dissabte serviran per confeccionar una catifa de flors de més de 14 metres. Com ha explicat un dels membres de la comissió organitzadora i un dels impulsors de la recuperació d'aquesta tradició, Jordi Avellaneda, enguany els preparatius sumaran alumnes de l'escola Pureza de María.

Jordi Avellaneda

Ara fem una catifa de 14 o 15 metres i cada any va variant el grup de gent i els convidats. Aquest any s'ha sumat una escola.


L'organització va recuperar el 2012 aquesta tradició, que s'havia perdut el 2002.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.