El Corpus Christi, avui a Sant Cugat amb la tradicional processó sobre la catifa de flors


  • Comparteix:

Processó de l'any passat / Foto: Parròquia de Sant Pere d'Octavià

Processó de l'any passat / Foto: Parròquia de Sant Pere d'Octavià

La parròquia de Sant Pere d'Octavià organitza aquest diumenge el Corpus Christi amb la tradicional processó sobre la catifa de flors i l'ou com balla. El muntatge de l'estora arrencarà a les nou del matí i la processó, que anirà precedida d'una missa, començarà a les set de la tarda a l'església de Sant Pere d'Octavià. La trobada es tancarà a dos quarts de nou del vespre amb una actuació de Pau Tarruell i dels Geganters de Sant Cugat.

L'organització, que va recuperar aquesta tradició el 2012, espera que aquesta proposta religiosa, una festivitat en honor al Sagrament de l'Eucaristia, atregui més d'un miler de santcugatencs, com ha exposat el membre de la comissió organitzadora, Jordi Avellaneda.

Jordi Avellaneda

Hi ha un cap de setmana que és perillós si coincideix amb la revetlla de Sant Joan, però els altres anys ha anat creixent i hem superat el miler de persones.


Com altres anys, la catifa farà uns 14 metres. A més per primera vegada participen en aquesta tradició molt vinculada a la cultura popular els Geganters. L'organització espera que de cara al futur s'hi puguin afegir també els Castellers de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.