El ple aprova el document 'definitiu' per protegir Torre Negra


  • Comparteix:

Masia de Torre Negra / Foto: Ajuntament

Masia de Torre Negra / Foto: Ajuntament

El ple municipal ha donat llum verda a l'aprovació inicial de la modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) a l'àmbit de Torre Negra. L'objectiu és impedir, de forma definitiva, la urbanització de l'espai i aconseguir la qualificació de sòl no urbanitzable ordinari. Tots els grups hi han votat a favor, tret de Cs, que hi ha votat en contra, i el PP, que s'ha abstingut.

ESCOLTA-HO

És la tercera modificació del PGM. És un pas més del ple després que el Tribunal Suprem (TS) confirmés la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i tombés definitivament la qualificació de sòl no urbanitzable d'especial protecció, tot i que no tancava la possibilitat de catalogar l'espai com a no urbanitzable ordinari.

Aquesta última qualificació de sòl és l'objectiu a assolir per l'equip de govern. Això fa 'impossible' el diàleg amb els propietaris, segons el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet.

Damià Calvet

El PAU que va presentar Josel posava blocs fins al Pi d'en Xandri. No hi ha negociació possible. No n'hi ha.


La modificació que es presenta ara proposa classificar el sòl actual com a sòl no urbanitzable i que tres nuclis propers a la zona es converteixin en sòl urbà: la urbanització residencial Torre Negra, que ja havia estat sòl urbà en el PGM del 1976, el Club Tennis Natació Sant Cugat i l'escola Avenç, fins ara en sòl no urbanitzable.

La CUP-PC, ERC-MES, ICV-EUiA i el regidor no adscrit han avalat l'instrument urbanístic de l'equip de govern. La portaveu cupaire, Núria Gibert, veu necessària, però, una via d'escapament si l'estratègia municipal no funciona.

Núria Gibert

Ens preocupa la no-existència d'un pla B a aquesta estratègia judicial. Som conscients que si no funciona és un precipici.


La portaveu d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana, demana ser 'el màxim de curosos' per evitar un nou revés judicial.

Roser Casamitjana

Insisteixo que siguem especialment curosos en els arguments que donem per evitar una tercera sentència perquè no sabem si tindrem una quarta possibilitat per esmenar això.


El regidor d'ERC-MES Ferran Villaseñor ha reclamat a Cs i el PP que, en no mostrar-se a favor del tràmit que ha passat pel ple, expliquin quines són les seves alternatives.

Ferran Villaseñor

La vostra proposta és un pacte amb Josel? No ho sé. Esperem l'execució amb el pla especial? Hi ha alguna altra proposta per traslladar l'edificabilitat?


És una demanda que, a la seva intervenció, Cs no ha concretat. En canvi, la regidora taronja Munia Fernández-Jordán sí que ha carregat contra 'la manera de fer de Conesa'.

Munia Fernández-Jordán

Després d'una col·lecció de sentències en contra de la regulació de l'Ajuntament i la Generalitat, Cs segueix dient que s'equivoquen. Hi ha una opció i existeix.


La proposta del PP és 'asseure's a parlar amb els propietaris'. El portaveu popular, Álvaro Benejam, diu que l'equip de govern va ajornant la resolució del problema.

Álvaro Benejam

El que fa l'equip de govern és xutar la pilota cap endavant cada cert temps. Calvet va dir un dia que es guanyaven totes les sentències i això no és cert.


El nou document recull, a més, que els nuclis dispersos residencials de l'àmbit de les edificacions de l'avinguda de Can Bellet i de l'avinguda de Can Calado siguin verds privats. És una diferència respecte el que havien posat en l'anterior document, que els tribunals van tirar enrere, on s'havien inclòs com urbans no consolidats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.