Mou-te per Valldoreix alerta de 'manipulació' als pressupostos participatius


  • Comparteix:

Un dels projectes desestimats volia arranjar el pont del carrer del Pont / Foto: Francesc Cardoner

Un dels projectes desestimats volia arranjar el pont del carrer del Pont / Foto: Francesc Cardoner

Mou-te X Valldoreix alerta de deficiències de transparència i 'manipulació' per part de l'EMD als pressupostos participatius del territori, que actualment es troben en fase de votació popular. L'associació de veïns afectats pels canvis de mobilitat a Valldoreix assenyala que no hi ha hagut prou informació sobre quan i com presentar els projectes i com eren exactament les iniciatives que es podien votar. També critiquen la intervenció de l'EMD per transformar les propostes inicials.

Segons ha explicat a Cugat.cat un dels seus membres i expresident de l'EMD, Francesc Cardoner, el govern hauria 'manipulat' les propostes inicials que es van presentar amb raons poc sòlides i ha apuntat que han filtrat només aquelles que els interessaven. Com a exemple, Cardoner ha posat dos projectes seus que s'han desestimat. Un per arranjar un pont del carrer del Pont que fa 10 anys que està tancat i un altre per implementar el doble sentit a l'avinguda de l'alcalde Ramon Escayola.

Francesc Cardoner

Si ells diuen que no compleix una norma no hi ha problema. El que no poden dir és que porten tres anys parlant-ho amb no sé qui i volem estar-hi 25 anys més, ho anul·lem. Si un veí ho porta, s'ha de votar.


L'entitat ha enviat un comunicat en què afirma que 'manca molta informació per poder votar amb coneixement de causa i responsabilitat'. El text de Mou-te X Valldoreix també assegura que per votar 'n'hi ha prou facilitant el número de DNI i la data de naixement', un sistema 'fàcilment suplantable'.

Cardoner assegura que Mou-te X Valldoreix té 'poc més de 200 socis' i que quan es va constituir va rebre més de 800 signatures de suport.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.