Bosch, sobre els periodistes: 'Estem banalitzant la informació i som còmplices d'estupiditzar la societat'


  • Comparteix:

Bosch, durant el seu discurs / Foto: ACN

Bosch, durant el seu discurs / Foto: ACN

El periodista santcugatenc Xavier Bosch ha recollit aquest dimecres al Parlament el desè i últim premi Quim Regàs de periodisme en reconeixement per la seva trajectòria professional en diferents formats. En la seva intervenció, Bosch ha expressat que 'de mica en mica els periodistes banalitzem la informació i som còmplices d'estupiditzar la societat'. El periodista ha reflexionat sobre els efectes de la revolució digital que viu el món dels mitjans de comunicació i les xarxes socials.

El santcugatenc també ha lamentat que els mitjans supeditin les notícies cap a allò que 'ven més'.

Xavier Bosch

Som els clics que tenim. Per què els mitjans ens sumem a aquesta moda de donar continguts banals? Perquè volem ser el mitjà més clicat.


El periodista ha reconegut la trajectòria dels anteriors comunicadors premiats i s'ha compromès a mantenir 'una mirada pròpia'. El també escriptor ha explicat que els periodistes sovint estan pendents del 'marcatge' que fan els usuaris de les xarxes en cada contingut.

El jurat ha tingut en compte la trajectòria professional 'polièdrica' de Bosch en diferents formats i gèneres, qualitats que 'entronquen amb l'exigència i innovació' que va presidir la trajectòria de Quim Regàs. El guardó consisteix en una obra feta per Joan Pere Viladecans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.