El grup de pintura de l'Espai de Lleure de l'Ateneu, satisfet amb el treball del curs

Integrants del grup de pintura de l'Espai de Lleure de l'Ateneu

Societat

Publicat el 22/jun/17 per Alba Triadó

El grup de pintura de l'Espai de Lleure de l'Ateneu acaba el curs amb satisfacció per la feina feta i l'aprenentatge rebut. La classe, formada per persones amb malalties mentals, ha aprofitat els treballs per crear una mostra que es podrà veure fins aquest divendres a l'Ateneu en què exposen obres que van des del realisme a l'abstracte passant pel retrat.

El projecte és fruit de la feina de l'Ateneu amb la coordinació de la Taula de Salut Mental i el suport de l'Ajuntament i la Diputació. José María Enríquez és un dels alumnes del taller.

José María Albacete

Els que som aquí hem fet la pintura. Gràcies a la nostra professora, que ens ha ensenyat moltes coses, ha sortit aquesta exposició. Per nosaltres la pintura és un joc i ens ho passem molt bé.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El taller vol ser un espai d'expressió i d'escolta grupal. També pretén impulsar la iniciativa i la motivació individual. Ho explica el director de l'àrea institucional de l'Ateneu, Toni Ramon.

Toni Ramon

Pretén ser una porta d'entrada al teixit cultural i associatiu de la ciutat. Moltes vegades aquestes persones, fruit de la seva malaltia, queden recloses a casa. El projecte pretén portar-los a espais de trobada plenament normals i empoderar-los per omplir el seu temps de lleure.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La tinenta d'alcalde de Polítiques de Cicle de Vida i Progrés Social, Susanna Pellicer, ha visitat l'exposició i ha posat en valor iniciatives d'aquest tipus.

Susanna Pellicer

L'exposició d'avui és una prova de la feina que fan durant tot el curs no només per entretenir-se, sinó també per conèixer altres persones i desenvolupar les capacitats que segurament són diferents a les que tenim alguns de nosaltres.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



A part del grup de pintura, l'Espai de Lleure també ha ofert tallers de fotografia, vídeo, cuina i expressió corporal, entre d'altres.