La prolongació de la línia de FGC a Sabadell entrarà en funcionament el 20 de juliol


  • Comparteix:

El conseller ha visitat aquest divendres l'estació de Sabadell Nord / Foto: Gencat

El conseller ha visitat aquest divendres l'estació de Sabadell Nord / Foto: Gencat

L'ampliació de la línia del Vallès de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a Sabadell amb tres noves estacions i 3,7 quilòmetres de via entrarà en funcionament el 20 de juliol. Amb aquest darrer tram es completa la prolongació del servei a la cocapital vallesana, que ja va inaugurar el setembre passat dues estacions.

En concret, es posaran en funcionament les estacions de la Creu Alta, Sabadell Nord i Sabadell Parc Nord, i unes cotxeres a Ca n'Oriac. Així es pretén donar servei al barri de la Creu Alta, facilitar l'intercanvi amb rodalies (R4) a Sabadell Nord i donar cobertura al nord de la ciutat amb l'estació del Parc Nord.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha avançat que la previsió és acabar l'any amb 2,7 milions de passatgers a Sabadell i tancar el 2018 amb 3,5, fet que suposa un increment del 32%.

L'obra suposa una inversió de 430 milions d'euros. Actualment, els treballs estan pràcticament finalitzats, s'estan duent a terme diverses comprovacions a les instal·lacions i s'està ultimant el sistema de senyalització. A partir del 5 de juliol començaran les proves de circulació de trens per a la posada en marxa del nou tram.

Cobertura de vies
Rull també ha anunciat que aquest juliol es licitarà l'obra d'integració urbana de la línia de FGC als barris de Gràcia i Can Feu, amb una inversió de 25 milions d'euros. Els treballs consistiran en la cobertura de les vies en un tram de 375 metres de longitud.

En paral·lel, la Generalitat vol reconvertir l'estació de Sabadell Rambla en un centre de desenvolupament professional ferroviari, que tindrà un ús tant corporatiu com social.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.