Sant Cugat incorpora quatre agents a la Policia Local


  • Comparteix:

Acte de graduació dels agents / Foto: Gencat

Acte de graduació dels agents / Foto: Gencat

La plantilla de la Policia Local s'amplia amb la incorporació de quatre agents, que s'han graduat a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) després d'un any de formació. Ara, el cos de seguretat municipal consta de 96 agents. Sant Cugat, amb sis persones, és un dels municipis que presentava més aspirants a la 30a promoció de l'Escola de Policia.

La tinenta d'alcalde de Seguretat Ciutadana, Cristina Paraira, ha recordat que l'augment d'efectius respon a un dels objectius del mandat.

Cristina Paraira

Ja podrem gaudir a la ciutat d'aquestes noves incorporacions després de superar amb èxit el seu aprenentatge.


Tot i que l'alcaldessa, Mercè Conesa, va dir que els 100 agents s'havien assolit l'octubre passat, la xifra s'ha reduït a causa de comissions de serveis, jubilacions i una defunció per malaltia.

L'ISPC ha graduat 92 agents d'un total de 110 aspirants. Són 79 homes i 13 dones que a partir d'ara aniran a reforçar les Policies Locals d'un total de 59 municipis, majoritàriament de les comarques de Barcelona i l'àrea metropolitana. Els municipis que presentaven més aspirants són Sant Cugat, Sabadell, Sant Adrià de Besòs, l'Hospitalet de Llobregat, Lleida i Mataró.

Davant la manca de promocions de Mossos d'Esquadra des de fa ja set anys, l'Escola de Policia continua formant agents per a les Policies Locals. Respecte al 2015, s'ha reduït la xifra de nous policies a la meitat. Aquell any es van presentar prop de 200 agents i van aprovar un total de 177.

Pel que fa al desplegament territorial dels aspirants a nous policies, la majoria es concentra a l'entorn de la ciutat de Barcelona, que en aquesta promoció no hi tenia cap aspirant. Una setantena són de les comarques de Barcelona, una vintena de les de Girona, una desena de les de Lleida i només set de les comarques de Tarragona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.