Una persona amb mobilitat reduïda pujarà el Puigmal per primera vegada gràcies a Rodamunt


  • Comparteix:

L'associació Rodamunt en una de les sortides / Foto: Rodamunt

L'associació Rodamunt en una de les sortides / Foto: Rodamunt

Per primera vegada una persona amb mobilitat reduïda pujarà el Puigmal. Ho farà el 8 de juliol amb Rodamunt, una associació fundada fa dos anys per dos santcugatencs i un barceloní per acostar la muntanya a persones amb algun tipus de discapacitat. L'ascensió del pic, que té 2.900 metres d'alçària, es farà amb una cadira especial que disposa de diversos manillars i que serà transportada per una vintena de voluntaris, quatre dels quals són santcugatencs.

Un dels fundadors de l'associació, el santcugatenc Oriol Aragay, ha explicat a Cugat.cat que l'ascensió es farà des de Fontalba i que els dos primers trams 'tècnicament no presenten cap impediment'. Segons Aragay, el tercer tram és el més complicat i per això potser es plantegen assegurar la cadira amb cordes.

Oriol Aragay

És una mena de trialera i aquí és on haurem d'anar més a poc a poc. Hem pensat fins i tot a assegurar la cadira per si algú rellisca.


A banda de l'itinerari, un altre dels aspectes a tenir en compte a l'hora de fer ascensos d'aquest tipus és la persona que transporten. Aragay ha explicat que l'usuari és una persona molt acostumada a la muntanya i que això també els ha fet decidir a fer aquest itinerari.

Oriol Aragay

Hem trobat un usuari que és una persona molt acostumada a la muntanya. Això fa que totes les possibles complicacions es mitiguin una mica.


Des de la seva creació, Rodamunt ja ha transportat una vuitantena de persones amb mobilitat reduïda. Algunes de les sortides que han fet han estat a indrets com La Mola i Sant Jeroni, entre d'altres.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.