Dos detinguts a Sant Cugat per presumpta estafa a inversors del mercat de divises


  • Comparteix:

Moment de l'operació policial / Foto: Guàrdia Civil

Moment de l'operació policial / Foto: Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha detingut dos homes a Sant Cugat com a presumptes autors de delictes d'apropiació indeguda, estafa i administració deslleial. Els detinguts haurien fet creure a diversos inversors que obtindrien grans beneficis en el mercat de divises Forex gràcies a un algoritme que haurien descobert. L'actuació forma part de l'operació Watermark i ha suposat la intervenció de vehicles d'alta gamma, diners en metàl·lic i altres béns de luxe.

Les investigacions van començar al desembre, quan es va presentar una querella contra els administradors de dues societats inversores. Arran de la investigació, la Guàrdia Civil va esbrinar que els responsables d'aquestes societats havien captat diners de diversos inversors amb la promesa que obtindrien alts beneficis gràcies a un algoritme infal·lible que ells mateixos havien elaborat.

Els inversors havien d'obrir un compte a Suïssa i transferir un capital mínim de 10.000 dòlars per començar a operar. Al cap d'uns mesos, els inversors comprovaven que no havien aconseguit cap benefici i, en alguns casos, tenien números vermells. Aleshores, els administradors posaven excuses com que hi havia hagut l'atac d'uns 'hackers' i la crisi de Grècia, entre d'altres.

La Guàrdia Civil quantifica en un milió d'euros els diners que han perdut les víctimes en aquest negoci fraudulent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.