Sant Cugat subvencionarà l'IBI als propietaris que s'ajustin a l'índex de referència de preus de lloguer


  • Comparteix:

Damià Calvet, Mercè Conesa i Meritxell Borràs, a la roda de premsa / Foto: Localpres

Damià Calvet, Mercè Conesa i Meritxell Borràs, a la roda de premsa / Foto: Localpres

Sant Cugat i la resta de municipis afectats per l'índex de referència de preus de lloguer subvencionaran l'IBI als propietaris que lloguin el seu immoble a un preu inferior del que marca l'índex. Malgrat que tot apunta que la rebaixa serà del 50% durant la durada del contracte, la xifra es decidirà de forma consensuada entre les 27 localitats incloses a la mesura. L'objectiu és que d'aquí a dos mesos s'acordi l'aplicació conjunta a totes les ciutats. Ho han explicat aquest dimecres la consellera d'Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, i l'alcaldessa, Mercè Conesa.

La consellera ha posat sobre la taula la situació del mercat de lloguer a Sant Cugat on el preu mitjà del lloguer a finals del 2016 era de 996 euros, un preu un 67% més car que a la resta del país on era de 595. La titular d'Habitatge ha explicat els avantatges que suposa la implementació de l'índex de referència.

Meritxell Borràs

Bàsicament aportar transparència i coneixement al mercat de lloguer per conèixer la realitat del preus de cada municipi i de cada zona. També ha d'ajudar a modular el creixement que en aquests moments és relativament important.


A Sant Cugat l'indicador agafa com a referència 1.709 contractes d'habitatges inscrits a l'Incasòl a partir del 2014. Aquesta base de dades es renovarà anualment i es basarà en els contractes dels darrers tres anys.

L'índex haurà de constar en les ofertes de lloguer d'immobles, fet que permetrà als futurs llogaters saber si el preu està d'acord amb l'índex, per sobre o per sota, i també constarà al contracte d'arrendament. En aquest sentit, els propietaris que fixin el preu per sota de l'índex rebran incentius per part de la Generalitat. La consellera Borràs n'ha donat més detalls.

Meritxell Borràs

Que el propietari tingui un aval lloguer si va per sota de l'índex de referència i per tant la seguretat que cobrarà el lloguer. També es poden facilitar ajuts a la rehabilitació del pis. És bo i necessari tenir un parc d'habitatge de qualitat.


A més d'aquestes mesures el govern també preveu donar incentius fiscals com la desgravacions a l'IRPF, a més de les subvencions dels Ajuntaments a l'IBI.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.