Toc d'atenció del Síndic de Greuges de Catalunya a l'Ajuntament


  • Comparteix:

Edifici consistorial / Foto: Localpres

Edifici consistorial / Foto: Localpres

L'informe anual 'Transparència, accés a la informació pública i bon govern' del Síndic de Greuges de Catalunya assenyala l'Ajuntament de Sant Cugat com un dels consistoris que no han respost les demandes de ciutadà ocult. Es tracta d'un tipus de test que utilitza l'ens i que situa l'analista en la mateixa situació en què es pot trobar un usuari del servei públic. D'altra banda, el document informa que Sant Cugat és un dels cinc municipis del país que té un registre de grups d'interès municipal, amb tres inscripcions.

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha lliurat aquest dijous a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, l'informe anual i ha demanat a la Generalitat i a la resta d'administracions un 'esforç' per fer una 'campanya conjunta' que difongui i informi sobre el dret d'accés a la informació. Tal com ha explicat el Síndic, el nombre de sol·licituds d'accés a la informació respecte el 2016 s'ha triplicat, tot i que ha lamentat que encara molts ciutadans no coneguin l'existència d'aquest dret.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.